• Κοινωνία

    Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συγκλονίζει ο αστυνομικός – Διήρκεσε δύο λεπτά αλλά φάνηκε σαν αιώνας, νόμιζα πως δεν θα με βρει κανείς

    • NewsRoom

    Αστυνομικοί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένο συνάδελφο τους κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλογικοτήτων κατά της αστυνομικής βίας, στην Νέα Σμύρνη, Τρίτη 09 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της 9ης Μαρτίου στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης μίλησε ο ειδικός φρουρός, λίγες ημέρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο.

    Ο Άγγελος, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, μίλησε σε ιστοσελίδα (Lawandorder) για όσα έζησε το τραγικό εκείνο βράδυ. «Αυτό το οποίο βιώσαμε ήταν σαν μια επίγεια κόλαση. Κάποιος μου επιτέθηκε πισώπλατα, κάνοντας μου κεφαλοκλείδωμα και ρίχνοντάς με από τη μηχανή. Αυτό το οποίο αντιλήφθηκα ήταν ένα πλήθος εξαγριωμένου κόσμου να έρχεται κατά πάνω μου. Λακτίσματα, γροθιές, κλοτσιές. Διήρκεσε δύο λεπτά, ομολογώ όμως ότι φάνηκε σαν αιώνας» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο 27χρονος αστυνομικός. Εξομολογήθηκε μάλιστα, ότι αυτό που του πέρασε από το μυαλό ήταν ότι δε θα τον έβρισκε κανείς κι ότι η επίθεση και το μένος του κόσμου δε θα κόπαζε.

    Ωστόσο παρά την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκε πισώπλατα, τόνισε ότι«καμία οργή και κανένα μίσος δεν υπάρχει για όσους προσπάθησαν να μου αφαιρέσουν τη ζωή», επισημαίνοντας ότι «η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται» και δίνει ένα μήνυμα ενότητας προς την κοινωνία.

    Παράλληλα ανέφερε ότι δέχτηκε τεράστια αγάπη και υποστήριξη από τον κόσμο, από την πολιτική και την υπηρεσιακή ηγεσία της αστυνομίας και αποφεύγει να αναφέρει τα ονόματα όσων των επισκέφτηκαν «για να μην ξεχάσω κάποιον, ήμουν ζαλισμένος από την επίθεση», όπως λέει ευγενικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Η συγκλονιστική κατάθεση του αστυνομικού για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – «Ήθελαν να με σκοτώσουν»

    Επίθεση στη Νέα Σμύρνη: Τι λένε οι μάρτυρες του Ελληνοϊρακινού

    Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι διάλογοι από την επίθεση στον αστυνομικό



    ΣΧΟΛΙΑ