• Κοινωνία

    Επισκέφθηκε τις Σπέτσες με τη σύζυγο του ο Μενέντεζ

    • NewsRoom


    Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ βρίσκεται στην Ελλάδα για λίγες μέρες ανάπαυλας. Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, ήταν την Πέμπτη στις Σπέτσες, όπου επισκέφτηκε παλαιοπωλείο.

    Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του στο ενδεχόμενο η Τουρκία να αποκτήσει επιπλέον συστοιχίες του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Η αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας έρχεται στον απόηχο του δημοσιεύματος του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS που υποστηρίζει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος S-400.

    Άγνωστες οι προθέσεις της Άγκυρας

    Υπενθυμίζεται ότι οι προθέσεις της Άγκυρας δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα πλήρως, καθώς μένει να επιβεβαιωθεί το εάν όντως η Τουρκία σκοπεύει να υπογράψει μια νέα αμυντική σύμβαση με τη Ρωσία όπως υποστηρίζει το πρακτορείο TASS. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, το ενδεχόμενο να προμηθευτεί μια νέα συστοιχία S-400 παραμένει στο τραπέζι, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο συμβόλαιο που έχει ήδη υπογράψει με τη ρωσική πλευρά.

    Και τα δύο σενάρια βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο τον γερουσιαστή Μενέντεζ, ο οποίος χαρακτηρίζει τη προμήθεια επιπλέον S-400 ξεκάθαρη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων και καλεί την Τουρκία να απορρίψει κάθε στρατιωτική συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει έναν εγκληματία πολέμου.

    Διαβάστε επίσης

    Δημοσκόπηση στην Ιταλία: Προβλέπεται σκληρή μάχη κεντροαριστεράς – ακροδεξιάς

    ΗΠΑ: Ένοχος για απάτη και φοροδιαφυγή δήλωσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Trump Organization



    ΣΧΟΛΙΑ