• Διεθνής πολιτική

    Μενέντεζ: Θα δικαιωθώ όταν βγουν στο φως όλα τα στοιχεία, δεν παραιτούμαι

    • NewsRoom
    Ρόμπερτ Μενέντεζ

    Ρόμπερτ Μενέντεζ


    Την αθωότητά του για όλα όσα κατηγορείται εξέφρασε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, μετά τις κατηγορίες που το αποδόθηκαν για διαφθορά, οι οποίες τον οδήγησαν μακριά από την προεδρία της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

    Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε σήμερα Δευτέρα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, παρά τις πιέσεις που έχουν αρχίσει να γίνονται ασφυκτικές και μέσα από το κόμμα του, τους Δημοκρατικούς.

    «Ό,τι έχω καταφέρει, το κατάφερα παρά τους αρνητές και όλους όσους με υποτίμησαν. Αναγνωρίζω ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μάχη που έχω δώσει, αλλά όπως έχω δηλώσει σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πιστεύω ακράδαντα ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα, όχι μόνο θα αθωωθώ, αλλά θα εξακολουθήσω να είμαι ο παλαιότερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ», είπε μεταξύ άλλων.

    Αναφέρθηκε και εμμέσως σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί λέγοντας ότι βιάστηκαν να διατυπώσουν την κρίση τους. «Το “δικαστήριο” της κοινής γνώμης δεν είναι υποκατάστατο της Δικαιοσύνης», τόνισε, λέγοντας ότι όσοι ζητούν την παραίτηση το κάνουν βασισμένοι σε περιορισμένα στοιχεία που ήρθαν στο φως.

    Η εισαγγελία τα παρουσίασε όσο πιο «τονισμένα» μπορούσε «Θυμηθείτε ότι οι εισαγγελείς κάνουν και λάθη».

    Για τα μετρητά και τις ράβδους χρυσού που βρέθηκαν στην κατοικία του -όπως έδειξαν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από το κατηγορητήριο που μετέδωσαν και τα μέσα ενημέρωσης- ο Μενέντεζ εξήγησε ότι ήταν προσωπικά του χρήματα.

    «Εδώ και 30 χρόνια, έχω αποσύρει χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς καταθέσεων, τα οποία κρατούσα για έκτακτες ανάγκες και λόγω του ιστορικού της οικογένειάς μου που αντιμετώπιζε την κατάσχεση [των χρημάτων] στην Κούβα», δήλωσε. Ως γνωστόν, οι γονείς του κατάγονται από το νησί.

     Διαβάστε επίσης:

    Λαγκάρντ: Αν τα επιτόκιά μας διατηρηθούν εκεί που βρίσκονται θα μειώσουν τον πληθωρισμό

    Μελόνι σε Σολτς: Με εκπλήσσουν οι γερμανικές βοήθειες σε ΜΚΟ που δρουν στην Ιταλία

    Κακοκαιρία Elias: Πάνω από 1.500 αστυνομικοί επί ποδός στη Θεσσαλία – Σε ετοιμότητα ΕΛ.ΑΣ και στρατός



    ΣΧΟΛΙΑ