• Κοινωνία

    Επιχείρηση σε αυτοσχέδιο καταυλισμό Ρομά, έξω από την Περαία Θεσσαλονίκης

    • NewsRoom


    Επιχείρηση σε αυτοσχέδιο καταυλισμό Ρομά, έξω από την Περαία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί αστυνομικοί.

    Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ελέγχθηκαν 66 άτομα από τα οποία προσήχθησαν δέκα και τελικώς συνελήφθη ένας, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπή. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 14 έρευνες σε σπίτια και έγιναν έλεγχοι σε 34 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν έξι τροχονομικές παραβάσεις.

    Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον οικισμό Τσαΐρια, όπου τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής για καύσεις διαφόρων αντικειμένων και υλικών από διαμένοντες στον καταυλισμό, ενώ οι ίδιοι καταγγέλλοντες εκφράζουν ανησυχίες για την υγεία τους, υποστηρίζοντας ότι εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα ρύποι και επικίνδυνα σωματίδια.

    Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, οι πυρκαγιές πήραν διάσταση, με τους μαύρους καπνούς να σκεπάζουν μεγάλο μέρος της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστική ήταν πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης που ξέφυγε από τον έλεγχο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με μεγάλη δύναμη. Κατά τη συγκεκριμένη πυρκαγιά κάηκαν 25 αυτοκίνητα τα οποία φαίνεται πως ήταν κλεμμένα, ενώ η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τουλάχιστον δέκα οχήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ