• Κοινωνία

    Εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του Ζορμπά από τις Σποράδες (pics)

    • NewsRoom


    Οι Σποράδες βρέθηκαν στο πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά», με τις εικόνες από τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, η οποία δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα, να είναι άκρως εντυπωσιακές.

    Στη Σκόπελο τεράστια κύματα «πλημμύρισαν» το λιμάνι, με κάποιους τολμηρούς πάντως να κατεβαίνουν για βόλτα σε αυτό.

    Στη Σκιάθο οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτές του Τρούλου, της Αγ. Παρασκευής και των Κουκουναριών.

    Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, με όλες τις υπηρεσίες (Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο) να δίνουν το «παρών», για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων λόγω ισχυρής κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί της Σκιάθου.

    Την ίδια ώρα 250 τουρίστες, κυρίως προερχόμενοι από σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία – Σουηδία) και οι οποίοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία και καταλύματα στις πληγείσες περιοχές, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί της Σκιάθου και κυρίως της έντονης βροχόπτωσης, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) για τη Δευτέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ