• Κοινωνία

    Έγγραφο του Λιμενικού διαψεύδει την Γεροβασίλη για την επίθεση στα Εξάρχεια

    • NewsRoom


    Αναφορά του Λιμενικού διαψεύδει την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δήλωσε νωρίτερα ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν συνέδραμε στην επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια, διότι δεν είχε ενημέρωση.

    Σύμφωνα με την απόρρητη αναφορά του συμβάντος του Λιμενικού, την οποία παρουσιάζει το protothema.gr, το οικείο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων είχε ειδοποιηθεί αρμοδίως από το Λιμενικό.

    Στην αναφορά, που φέρει ημερομηνία 5.4.19 και χαρακτηρίζεται ως «επείγουσα», περιγράφεται αναλυτικά το όλο συμβάν που ξεκίνησε στις 17:40 με τον εντοπισμό στο blue star 1 ενός υπηκόου Συρίας με 218 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων με το «φιάσκο» και το ξεγύμνωμα των οκτώ λιμενικών.

    Όμως σύμφωνα πάντα με την αναφορά του Λιμενικού, η ΕΛ.ΑΣ είναι έκθετη καθώς είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση αλλά δεν είχε δυνάμεις για να διαθέσει εγκαίρως στους αξιωματικούς του λιμενικού που πήγαν στο στόμα του λύκου, αντιμετωπίζοντας ομάδες ατόμων, που κρατούσαν καλάζνικοφ: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάζνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ φυγάδευσαν τον δικαστικό λειτουργό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένουν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Γεροβασίλη ομολογεί εμμέσως πως παρακολουθούν τι γράφουν οι πολίτες στα social media

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αίτηση ακύρωσης εκλογών σε δήμο της Κωνσταντινούπουλης κατέθεσε το κόμμα του Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ