• Κοινωνία

    Εγγραφές φοιτητών: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τους πρωτοετείς- Αναλυτικά τα βήματα

    • NewsRoom
    φοιτητές


    Μια τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα οι πρωτοετείς φοιτητές που θέλουν να εγγραφούν στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, στα οποία έχουν εισαχθεί, μετά τη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σήμερα, Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών, γι’ αυτό οι φοιτητές που δεν το έχουν κάνει ακόμα, θα πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εντός της ημέρας.

    Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών έχει ανοίξει από τις 18 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την λήξη της σημερινής ημέρας.

    Για να εγγραφούν οι πρωτοετείς φοιτητές στις σχολές, στις οποίες έχουν εισαχθεί, θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήθηκε για την εισαγωγή στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

    Παράλληλα, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή, οι φοιτητές θα πρέπει να μεταβούν στη γραμματεία του τμήματος σπουδών τους και να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους και να αποκτήσουν, εν συνεχεία, πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε σχολής.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι σε ό,τι αφορά στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια Υπουργεία.



    ΣΧΟΛΙΑ