Κοινωνία

Ελένη Τοπαλούδη: Δίκης συνέχεια – Όλα όσα αποκάλυψε ο άνθρωπος που εντόπισε το άψυχο σώμα της φοιτήτριας

  • NewsRoom


Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, της νεαρής φοιτήτριας από την Ρόδο, μία υπόθεση- θρίλερ που διαδραματίστηκε τον Νοέμβριο του 2018

Οι καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίστηκαν σήμερα, με την κατάθεση του διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα.

Ο μάρτυρας, στην κατάθεσή του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συνεργάστηκαν για να πετάξουν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα. Για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στον εντοπισμό και τις έρευνες για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη επικαλέστηκε τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην ερημική περιοχή όπου εντοπίστηκε το θύμα, τον Νοέμβριο του 2018.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Λιμενικού, «ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να την ρίξει στη θάλασσα», τονίζοντας παράλληλα πως τα ρεύματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή θα μπορούσαν να είχαν εξαφανίσει την Ελένη. «Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν… Τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και, κατά τη γνώμη μου, κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο κ. Ζόβας αναφέρθηκε, επίσης, στην εικόνα που αντίκρισε στο διαμέρισμα όπου μαρτύρησε η Ελένη. «Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα, από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε…», δήλωσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προσθέτοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «έναν φυσιολογικό άνθρωπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην σημερινή ακροαματική διαδικασία παρευρέθησαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας. Ο πατέρας της Ελένης, Ιωάννης Τοπαλούδης, παρακολούθησε μέρος της διαδικασίας, ενώ η μητέρα της επέλεξε να μείνει εκτός του χώρου όπου διεξήχθη η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης, καθώς δεν άντεχε να είναι παρούσα και να ακούσει όσα πέρασε η κόρη της, πριν πεθάνει. Ωστόσο, μέσω του συνηγόρου της, ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Οι δυο κατηγορούμενοι παρακολούθησαν τη μαρτυρία του ανθρώπου χωρίς να αντιδράσουν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι, λόγω των χτυπημάτων που έφερε το άψυχο σώμα της άτυχης φοιτήτριας όταν εντοπίστηκε πεταμένο στη θάλασσα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για υπόθεση εγκληματικής πράξης και άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης που τους έφερε στο εδώλιο για το βιασμό και τη δολοφονία της.

Με αφορμή το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος ο οποίος έχει συντάξει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους δυο κατηγορούμενους, άνοιξε συζήτηση για το ενδεχόμενο κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με την υπερασπιστική τους γραμμή. Η υπεράσπιση του νεαρού Ροδίτη ανέφερε πως διστάζει να προβάλει αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, πριν ο ίδιος απολογηθεί. «Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν το τελικό στίγμα της υπερασπιστικής τους θέσης», τόνισε ο συνήγορος Θ. Μαντάς.

Αν και, αρχικά, η πολιτική αγωγή δεν συναίνεσε στην κλήση του ψυχιάτρου, στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ. «Το θέλουμε τώρα πιο πολύ εμείς. Λέει στην πραγματογνωμοσύνη του ότι προσποιούνται τους ψυχασθενείς… Εμείς θέλουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας.

Λίγο πριν το δικαστήριο επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφασή του, η εισαγγελέας της έδρας σχολίασε με νόημα πως δεν συμβάλει στη διαδικασία να προβληθεί ο ισχυρισμός ότι οι κατηγορούμενοι είναι ψυχασθενείς, όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί.


ΣΧΟΛΙΑ