• Κοινωνία

    Ελεύθερος ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης

    Νίκος Σειραγάκης

    Νίκος Σειραγάκης


    Ελεύθερος θα αφεθεί ο παιδεραστής του Ρεθύμνου. Το δικαστικό συμβούλιο των Γρεβενών έκρινε ότι ο καθηγητής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 220 ετών για ασέλγεια σε βάρος 34 παιδιών,  δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισης του.
    Έτσι, η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει ξανά για τον καθηγητή, χωρίς ωστόσο να έχει κριθεί οριστικά η ελευθερία του.
    Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο εισαγγελέας Εφετών εδώ και 10 ημέρες έχει ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του. Έτσι το Συμβούλιο Εφετών μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα αποφασίσει πλέον επί της ουσίας της αποφυλάκισης, εάν δηλαδή ορθά βγήκε από τη φυλακή έχοντας εκτίσει μόλις 7 χρόνια,10 μήνες και  25 ημέρες από την ποινή του.
    Ο βαρυποινίτης αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου και συνεληφθη ξανά όταν, κατά την αστυνομία, δεν εντοπίστηκε στο σπίτι όπου δήλωσε ως κατοικία στην Καλαμαριά να  Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με το βούλευμα αποφυλάκισης του, έπρεπε να διαμένει εκεί.
    Όμως σήμερα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του  και κατέληξε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.



    ΣΧΟΛΙΑ