• Κοινωνία

    Άρειος Πάγος: Μη επαρκώς αιτιολογημένη η απόφαση για την αποφυλάκιση του Σειραγάκη

    Το κτήριο που στεγάζεται ο Αρειος Πάγος

    Αρειος Πάγος


    Η αποφυλάκιση του παιδόφιλου Σειραγάκη δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

    Αυτό κρίνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητά τώρα από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα να λάβει οριστική απόφαση για το εάν ορθά άνοιξε πρόσφατα η πόρτα της φυλακής για τον βαρυποινίτη, με την αμετάκλητη καταδίκη σε σχεδόν μισή… χιλιετία κάθειρξης για ασέλγειες σε βάρος 36 ανηλίκων.

    Ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Ναυπλίου να του διαβιβάσει το βούλευμα της υπό όρους αποφυλάκισης του προπονητή.

    Ο αντεισαγγελέας που μελέτησε το βούλευμα έκρινε ότι δεν είναι νομικά εμπεριστατωμένη η αιτιολογία των δικαστών που αποφάσισαν να αποφυλακίσουν τον καταδικασμένο για ειδεχθή εγκλήματα προπονητή, μετά από 12,5 χρόνια στη φυλακή.

    Η Εισαγγελία άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος και το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα αποφασίσει εάν τελικώς το αναιρέσει. Εάν το αναιρέσει, ο προπονητής θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

    Ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί το 2011. Πρωτόδικα και στο Εφετείο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών για κατάχρηση ανηλίκου και ασελγείς πράξεις σε 36 παιδιά στην Κρήτη. Η ποινή συγχωνεύθηκε στα 220 έτη, εκ των οποίων εκτιτέα εκείνη την περίοδο ήταν μόνο τα 25. Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η ανώτατη εκτιτέα ποινή μειώθηκε ακόμα περισσότερο, στα 20 έτη.

    Ο προπονητής μπάσκετ πριν από 3 χρόνια είχε αποφυλακιστεί για πρώτη φορά.. .Τότε παρέμεινε ελεύθερος μόνο για λίγες ημέρες καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε έναν από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και επέστρεψε στη φυλακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Εταιρείες δημοσκοπήσεων προς ΣΥΡΙΖΑ: Λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ