• Κοινωνία

    Παρέμβαση Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη

    Νίκος Σειραγάκης

    Νίκος Σειραγάκης


    Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κριθεί εάν έπρεπε να ανοίξει τώρα η πόρτα της φυλακής για τον βαρυποινίτη Νίκο Σειραγάκη, με την αμετάκλητη καταδίκη σε σχεδόν μισή … χιλιετία κάθειρξης για ασέλγειες σε βάρος 36 ανηλίκων.

    Ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Ναυπλίου να του διαβιβάσει το βούλευμα της υπό όρους αποφυλάκισης του προπονητή.
    Ο κ.Ντογιάκος θα μελετήσει εάν είναι νομικά εμπεριστατωμένη η αιτιολογία των δικαστών που αποφάσισαν να αποφυλακίσουν τον καταδικασμένο για ειδεχθή εγκλήματα προπονητή, μετά από πραγματική έκτιση ποινής 12,5 ετών (3/5 ποινής).

    Εάν ο εισαγγελέάς του Αρείου Πάγου κρίνει ότι δεν είναι επαρκώς και ορθώς αιτιολογημένη η απόφαση αποφυλάκισης, τότε θα ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος και το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα αποφασίσει εάν τελικώς το αναιρέσει. Εάν το αναιρέσει, ο προπονητής θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

    Ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί το 2011. Πρωτόδικα και στο Εφετείο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών για κατάχρηση ανηλίκου και ασελγείς πράξεις σε 36 παιδιά στην Κρήτη.

    Ή ποινή συγχωνεύθηκε στα 220 έτη, εκ των οποίων εκτιτέα εκείνη την περίοδο ήταν μόνο τα 25.

    Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η ανώτατη εκτιτέα ποινή μειώθηκε ακόμα περισσότερο, στα 20 έτη.

    Ο προπονητής μπάσκετ πριν από 3 χρόνια είχε αποφυλακιστεί για πρώτη φορά. Τότε παρέμεινε ελεύθερος μόνο για λίγες ημέρες καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε έναν από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και επέστρεψε στη φυλακή.

    Διαβάστε επίσης

    Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά αυξημένη προστασία της 12χρονης



    ΣΧΟΛΙΑ