• Κοινωνία

    Ελεύθεροι οι 13 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που προκάλεσε ζημιά στον ΕΟΠΥΥ

    ΕΟΠΥΥ


    Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οικονομικού εγκλήματος και οι 13 συλληφθέντες που κατά την αστυνομία, ήταν μέλη κυκλωματος που με ψευδείς συνταγογραφήσεις προκάλεσε ζημία εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

    Στους 10 κατηγορούμενους δεν επιβλήθηκε ούτε ένας περιοριστικός όρος.

    Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μίλησαν για σκευωρία από τον ΕΟΠΥΥ.

    H δήλωση του συνηγόρου των συλληφθέντων, Αλέξη Κούγια

    Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των φερομένων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και από τον ΕΟΠΥΥ ως διευθυντών – αρχηγών εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι, κατά τους καταγγέλλοντες, ήταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της διεύθυνσης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κακουργηματικής απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξεπλύματος) και της παράβασης του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Από την πρώτη στιγμή ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι δικηγόροι του γραφείου μας διαπίστωσαν ότι αυτή η υπόθεση, η οποία παρανόμως ήρθε στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ήταν μια ιδιαίτερα διογκωμένη υπόθεση με ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία, η οποία δεν θα άντεχε στην επεξεργασία της κατά το στάδιο της τακτικής ανακρίσεως ούτε από Εισαγγελείς ούτε από τακτικούς Δικαστές.

    Σήμερα ο επικεφαλής του Τμήματος Γνωμοδοτήσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Εισαγγελέας κ. Ελευθεριάνος και η Ανακρίτρια Διαφθοράς, μέχρι πρότινος Πρόεδρος Πρωτοδικών και ήδη Εφέτης κα Σιδέρη, με ομόφωνη απόφασή τους αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους και τους 13 κατηγορουμένους και να επιβάλουν περιοριστικούς όρους μόνο σε τρεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτή η ατυχής επιλογή των τελευταίων ετών να δημιουργούνται εντυπωσιακές δικογραφίες με εντυπωσιακές διώξεις εις βάρος αθώων πολιτών (πχ περίπτωση Ριχάρδου) δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί σε καθεστώς, να αντέξει τη βάσανο της Τακτικής Δικαιοσύνης και να δημιουργείται με αυτήν ένα κλίμα ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών έναντι των διωκτικών αρχών που είναι καταστροφικό για μια δημοκρατία, όπως η Ελληνική, όπου οι διωκτικές αρχές υποτάσσονται στη Δικαιοσύνη και δεν πρέπει να προσπαθούν να την ποδηγετήσουν, πολλές φορές καθοδηγούμενες από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

    Διαβάστε επίσης

    Υπόθεση Χρήστου Παππά: Την πιθανή εμπλοκή κι άλλων προσώπων ερευνά η Εισαγγελία

    Υπόθεση Χρήστου Παππά: Φυλάκιση στην 52χρονη Ουκρανή

    Σε εμπρησμό από 25χρονο αποδίδεται η πυρκαγιά στις Ασίτες Ηρακλείου – Δικογραφία σε βάρος ηλικιωμένου για την φωτιά της Σαλαμίνας



    ΣΧΟΛΙΑ