• Κοινωνία

    Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνταν για υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία

    Θεσσαλονίκη: Οικιακή βοηθός έκλεψε κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ

    Ελληνική αστυνομία


    Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για χρηματισμό από επιχειρηματία.

    Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον βασικό κατηγορούμενο, τον 54χρονο Διοικητή Τμήματος Αλλοδαπών, να μιλά για παγίδα που του έστησε ο επιχειρηματίας της Μάνδρας.

    Ο τελευταίος τον κατήγγειλε ότι του ζήτησε 10.000 ευρώ για να μην πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο μετά τη διαπίστωση ότι  στην επιχείρηση του, εργάζονταν  παράνομα αλλοδαποί.

    Ο αξιωματικός συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 3.000 ευρώ.

    Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι βοήθησε τον επιχειρηματία προτείνοντας του να πει ότι δεν ήξερε ότι οι αλλοδαποί που απασχολούσε ήταν παράνομα στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο επιχειρηματίας, για να τον  ευχαριστήσει, του  έδωσε έναν σφραγισμένο φάκελο. Εκείνος πιστεύοντας πως περιείχε  κάποιο έγγραφο σχετικά με την υπόθεση του, δεν τον άνοιξε και τον έβαλε κατευθείαν στην τσέπη μου.

     «Κάτι είπε για χρήματα αλλά δεν τον πίστεψα, αν και μου είχε πει ότι θα μου έκανε από μόνος του δώρο», ισχυρίστηκε ο 54χρονος.

    Στον 54χρονο Διοικητή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Επιπλέον, εγγυοδοσία  3.000 ευρώ. Ο συνάδελφός του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.



    ΣΧΟΛΙΑ