• Κοινωνία

    Ελεύθερες από τις 18 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό – Τι ισχύει για τα νησιά


    Η αντίστροφη μέτρηση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ξεκινάει, καθώς η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 18η Μαΐου.

    Όπως ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα.

    «Σχετικά τώρα με τη μετακίνηση μεταξύ νομών, θα ήθελα να θυμίσω ότι στην παρούσα φάση αυτή επιτρέπεται μόνο για τρεις λόγους. Για τροφοδοσία, για λόγους υγείας, που αποδεικνύονται με ανάλογα έγγραφα και για επαγγελματική απασχόληση η οποία εξίσου αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα.

    Όσον αφορά στην ηπειρωτική χώρα, οι μετακινήσεις, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου. Για τις μετακινήσεις στα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις το προσεχές διάστημα» ανέφερε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

    Πώς θα ταξιδεύουμε με πλοία: Έλεγχοι πριν τον απόπλου, πληρότητα στο 50%, πρόστιμα στους παραβάτες

    Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε για την επαναλειτουργία της ακτοπλοΐας και έκανε λόγο για πληρότητα επιβατών στο 50% αλλά και καμπίνες ανά έναν επιβάτη, εκτός κι αν πρόκειται για οικογένειες.

    Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα θα λαμβάνει πρόστιμα, σημείωσε, ενώ δεν θα έχει και τη δυνατότητα να ταξιδέψει το εκάστοτε πλοίο, αφού θα γίνεται έλεγχος από το λιμενικό πριν τον απόπλου.

    Ερωτηθείς για τα καλοκαιρινά μπάνια και τις παραλίες, ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε πως τα μπάνια επιτρέπονται σε μη οργανωμένες παραλίες τηρώντας αποστάσεις και πως εφόσον δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα το λιμενικό «θα κάνει τη δουλειά του».

    Σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες είπε πως περιμένουμε να γνωστοποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των λουομένων.



    ΣΧΟΛΙΑ