• Κοινωνία

    ΕΛ.ΑΣ.: Οι δύο τούρκοι κομάντος μεταφέρθηκαν σε μυστική και ειδικά φυλασσόμενη τοποθεσία

    • NewsRoom


    Σε διευκρινίσεις σχετικά με την τύχη των δύο Τούρκων πρώην βατραχανθρώπων της «Διμοιρίας Θανάτου», οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2017 είχαν παραδοθεί στο Αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας, ζητώντας άσυλο από την Ελλάδα, έδωσε  ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Φατίχ Αρίκ και Χαλίτ Τσετίν, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για το σχέδιο δολοφονίας του Ρ. Τ. Ερντογάν στο πλαίσιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, μεταφέρθηκαν σε  μυστική και ειδικά φυλασσόμενη τοποθεσία. Όπως εξήγησε, την προηγούμενη εβδομάδα έληξε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, ωστόσο, φοβούμενοι για τη ζωή τους, ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να μεταφερθούν σε μυστική τοποθεσία έως ότου εξεταστούν από τη δικαιοσύνη οι αιτήσεις ασύλου.

    Ο κ.Χρονόπουλος εξήγησε ότι η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου συνεχίζεται κανονικά.

    Το πρακτορείο επισημαίνει και το δημοσίευμα των βρετανικών Times, που επικαλούνται τις δηλώσεις της δικηγόρου, Σταυρούλας Τομαρά, η οποία ανέφερε ότι είχε χάση την επαφή της με τους δύο άντρες από τις 20 Αυγούστου, ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και πιθανότατα να επέστρεψαν στην Τουρκία μέσω μίας ανταλλαγής κρατουμένων.

    Ωστόσο, η περίπτωσή τους δεν σχετίζεται με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όπως εξήγησαν οι δικηγόροι τους μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ: Αγνοούνται δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, λέει η δικηγόρος τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι δικηγόροι των 8 Τούρκων αξιωματικών διαψεύδουν τους Times: Δεν αγνοείται κανένας



    ΣΧΟΛΙΑ