• Κοινωνία

    Ελ. Βενιζέλος: Λήξη συναγερμού, δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην πτήση της Ryanair

    • NewsRoom


    Λήξη συναγερμού για τη πτήση της Ryanair από την Πολωνία προς Αθήνα, καθώς οι απειλές για βόμβα στο αεροσκάφος αποδείχθηκαν ψευδείς.

    Οι ελληνικές Αρχές είχαν ενεργοποιηθεί μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροσκάφος το οποίο είχε ξεκινήσεις από το Κατοβίτσε της Πολωνίας.

    Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 17.40 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Νωρίτερα, είχε συνοδευτεί από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας – όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

    Το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

    Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος όλων των επιβατών, που κατέβηκαν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια ελέχθησαν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που είχαν φορτωθεί σε αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Συναγερμός για βόμβα σε πτήση της Ryanair προς Αθήνα – Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ