• Κοινωνία

    Ελ Πάσο: Τη θανατική ποινή θα ζητήσουν οι αρχές για τον μακελάρη

    • NewsRoom

    Ο μακελάρης του Ελ Πάσο


    Τη θανατική ποινή θα εισηγηθούν οι αρχές του Τέξας, για τον δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ελ Πάσο, όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές σήμερα, Κυριακή.

    Σημειώνεται ότι η φονική επίθεση του 21χρονου δράστη προκάλεσε τον θάνατο 20 ανθρώπων, χθες, Σάββατο, σε εμπορικό κέντρο του Ελ Πάσο.

    Όπως τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία είναι η εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου η εκτέλεση του κατηγορουμένου, θα ζητήσουμε τη θανατική ποινή».

    Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός δράστης έσπειρε τον θάνατο σε πολυκατάστημα στην πόλη Ελ Πάσο, στο Τέξας (νότιες ΗΠΑ), όπου άνοιξε πυρ και σκότωσε είκοσι ανθρώπους, που είχαν πάει ανυποψίαστοι να κάνουν τα ψώνια τους, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.

    Από τα πυρά του άνδρα, ο οποίος άρχισε να ρίχνει χθες το πρωί στον χώρο έξω από το πολυκατάστημα Walmart, που προτιμούν πολλά μέλη της κοινότητας των Λατινοαμερικάνων του Ελ Πάσο, τραυματίστηκαν άλλοι 26 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν το βράδυ του Σαββάτου σε κρίσιμη κατάσταση.



    ΣΧΟΛΙΑ