• Κοινωνία

    Έκτη ημέρα καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες και σήμερα

    Γυναίκα κρατώντας ομπρέλα περπατά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Συνεχίζονται και σήμερα οι συνθήκες καύσωνα στα ηπειρωτικά της χώρας.

    Παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας θα συνεχιστούν για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

    Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τοπικά τους 39-40 ⁰C.

    Στα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 36-37 ⁰C.

    Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37-38 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 37-38 ⁰C.

    Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα, στα βορειοανατολικά τμήματα και στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

    Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

    Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα ικανοποιούνται τα κριτήρια, ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως καύσωνας.

    Οι εξασθενημένοι άνεμοι κυρίως στα ηπειρωτικά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα συνεχίσουν να αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας, ενώ σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

    Βασίλης Σπανούλης: Ο τελευταίος των μεγάλων



    ΣΧΟΛΙΑ