• Κοινωνία

    Έκτακτο: Κλείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της χιονόπτωσης

    • NewsRoom
    κλειστα-σχολεια-χιονια


    Στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην πόλη.

    Σε ανακοίνωση του κεντρικού δήμου τονίζεται ότι οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών.

    Για τις περιπτώσεις ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο, υπογραμμίζεται.

    Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων –αυτών που σήμερα αποφασίστηκε να είναι ανοιχτές- ανήκει στην κρίση του κάθε διευθυντή, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

    “Από τις 8 παρά είχαμε σφοδρότατη χιονόπτωση, εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων που είχαμε αποφασίσει ότι θα είναι ανοιχτά. Είναι στην κρίση του κάθε διευθυντή σχολείου να ειδοποιήσει τους γονείς, όσοι γονείς μπορούν πιθανότατα θα τα παραλάβουν, αλλά κανένα σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει αν όλα τα παιδιά δεν βρίσκονται ασφαλή στα σπίτια τους” σχολίασε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος επισήμανε ότι “η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Πέμπτη στον δήμο μας θα ληφθεί το μεσημέρι”.

    Όσον αφορά την αυριανή λειτουργία των σχολείων θα εκδοθεί εκ νέου σχετική απόφαση τις απογευματινές ώρες. Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει από την ιστοσελίδα του δήμου.

    Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων -Μενεμένης, στη δυτική πλευρά της πόλης, σύμφωνα με όσα τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

    “Τα σχολεία λειτούργησαν όλα κανονικά, τα παιδιά ήρθαν το πρωί για μάθημα” είπε ο κ. Κυρίζογλου και πρόσθεσε ότι “όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους, μπορούν να το κάνουν”. Ωστόσο, είπε ο κ. Κυρίζογλου, “δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία (…) λειτουργούν κανονικά, για να έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους”.

    Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, μετά τη νέα επιδείνωση του καιρού και τη χιονόπτωση, με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παύλου Σιταρίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων διακόπτουν τη λειτουργία τους σήμερα Τετάρτη.

    Στον Δήμο Θέρμης άνοιξαν το πρωί κάποια σχολεία, ωστόσο, μετά τη χιονόπτωση που σημειώνεται από το πρωί, δόθηκε εντολή στους διευθυντές των σχολείων να αναστείλουν τη λειτουργία τους, εφόσον είναι ασφαλής η αποχώρηση των μαθητών.

    Ιδίως στα σχολεία όπου τα παιδιά μετακινούνται με λεωφορεία, δόθηκε εντολή από τον δήμο, είπε ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα λεωφορεία να παραλάβουν τα παιδιά άμεσα, ώστε να μην αποκλειστούν. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να αποφασιστεί αναστολή της λειτουργίας των σχολείων μόνο και εφόσον είναι εφικτή η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεσσαλονίκη: Πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης – Υπό το μηδέν η θερμοκρασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nέο κύμα κακοκαιρίας: Θυελλώδεις νοτιάδες, βροχές και χιόνια φέρνει η «Υπατία»



    ΣΧΟΛΙΑ