• Κοινωνία

    Έκτακτο: Απόπειρα ομαδικής απόδρασης στις φυλακές Νιγρίτας

    φυλακες

    Οι φυλακές Νιγρίτας Σερρών


    Μια απόπειρα ομαδικής απόδρασης έλαβε χώρα πριν από λίγο στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, όταν τρεις αλλοδαποί, από το Πακιστάν, προσπάθησαν να δραπετεύσουν, περνώντας μέσα από τα προπύλαια μιας πτέρυγας που βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

    Οι κινήσεις τους, ωστόσο, έγιναν αντιληπτές από έναν σωφρονιστικό υπάλληλο του καταστήματος κράτησης, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τους συναδέλφους βάρδιας και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατάφεραν να σταματήσουν εγκαίρως τρεις Πακιστανούς κρατούμενους.

    Οι επίδοξοι δραπέτες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, παρά την προσπάθειά τους να αντισταθούν, γεγονός που τους κόστισε μερικά επιφανειακά τραύματα, για τα οποία μεταφέρθηκαν στο ιατρείο των φυλακών, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σε βάρος των τριών κρατουμένων σχηματίστηκε δικογραφία, για απόπειρα απόδρασης και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

    Σημειώνεται ότι οι τρεις Πακιστανοί κρατούμενοι, που αποπειράθηκαν να δραπατεύσουν από τις φυλακές της Νιγρίτας εκτίουν ποινές για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών και ληστείες.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστεί ο 44χρονος Σέρβος κρατούμενος, ο οποίος δραπέτευσε το πρωί της Τετάρτης από τις φυλακές της Κασσάνδρας, όταν βγήκε για εξωτερικές εργασίες αλλά δεν επέστρεψε. Οι αρχές έχουν ενημερώσει Τελωνεία και αεροδρόμια, για την περίπτωση που ο δραπέτης προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό και τον αναζητούν. Ο Σέρβος κρατούμενος εξέτιε ποινή για κλοπές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συναγερμός: Απόδραση κρατούμενου από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόδραση κακοποιών από αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Νέα απόδραση 30χρονου κρατουμένου



    ΣΧΟΛΙΑ