• Κοινωνία

    Κορονοϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 5 σε κρίσιμη κατάσταση

    • NewsRoom
    Σωτήρης Τσιόδρας

    O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας


    Πέντε συμπολίτες μας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, ενώ τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει τα 190 από τα οποία τα 36 είναι υπό διερεύνηση, τα 11 δεν έχουν σαφή προέλευση και από αυτά τα 9 βρίσκονται στην Αττική.

    Κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι 47 ασθενείς νοσηλεύονται, από τους οποίους οι 5 είναι διασωληνoμένοι και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Από τους 47 που νοσηλεύονται, οι 21 είναι στην Πάτρα, οι 9 στο νοσοκομείο Σωτηρία, οι 8 στο ΑΧΕΠΑ, και οι 6 στο Αττικό.

    Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 47 είναι άνω των 65 ετών, οι 79 από 40 έως 64 ετών και 7 παιδιά έως 17 ετών.

    «Επεκτείνονται τα προληπτικά μέτρα καταπολέμησης του κορoνοϊού για να μην έχουμε νέα διασπορά», τόνισε αρχικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξηγώντας ότι τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα καθώς τα κρούσματα παρατηρούνται σε νέες περιοχές και γιατί τα μέτρα αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται.

    Στη συνέχεια τον λόγο στον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος είπε, «Η εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι. Τα κρούσματα είναι 190, από τα οποία  τα 36 είναι υπό διερεύνηση, στα 11 δεν μπορεί  να προσδιοριστεί η προέλευση και από τα απροσδιόριστα τα 9 είναι στην Αττική. 47 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται και από αυτούς οι 5 είναι διασωληνωμένοι. 

    Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, οι βιβλιοθήκες, τα εμπορικά καταστήματα καφέ, τα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, τα μπαρ, οι υπηρεσίες εστίασης με εξαίρεση τα delivery, κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης κλείνουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ  και τα καζίνο.

    Θα παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα σούπερ μάρκετ και υπηρεσίες υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ