• Κοινωνία

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 32χρονος – «Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται»

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καθώς οδηγείται στον Εισαγγελέα (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Προθεσμία για να απολογηθεί τη Τρίτη στις 10 το πρωί έλαβε ο 32χρονος πιλότος, που σκότωσε την σύζυγό του Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

    Νωρίτερα, ο συζυγοκτόνος, συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης και χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεων, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Από εκεί στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή.

    Εις βάρος του 32χρονου έχει εκδοθεί  ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

    Ειδικότερα, Κατηγορείται για:

    – Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

    – Κακοποίηση ζώου

    – Ψευδή καταγγελία στις αρχές επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους

    – Ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση καθώς έδωσε ψευδείς καταθέσεις στην αστυνομία

    Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με το σκεπτικό ότι ο 33χρονος είναι ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητας του (είναι πιλότος) και της οικονομικής του άνεσης.

    Επιπλέον τον θεωρεί ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, λαμβάνοντας υπόψιν τον τρόπο δολοφονίας της Καρολάιν, τη σκηνοθετημένη ληστεία και την προσπάθεια παραπλάνησης των αρχών. Στοιχεία που, κατά τον ανακριτή, καταδεικνύουν ότι ο δράστης δεν έχει αναστολές.

    Κατά την προανακριτική ομολογία του, ο 32χρονος είχε δηλώσει:

    «Μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. “Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω” και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τιναζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει.

    Τιναζόταν.Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κουναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί.

    Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της.»

    Διαβάστε επίσης:

    Γλυκά Νερά: «Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία» – Η ομολογία και τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον γυναικοκτόνο

    Γλυκά Νερά: «Ακολούθησέ μας και μην κάνεις σκηνές» – Ο διάλογος του πιλότου με τους αστυνομικούς

    ΕΛΑΣ: Η επίσημη ανακοίνωση για την ομολογία του 32χρονου πιλότου



    ΣΧΟΛΙΑ