• Κοινωνία

    Έφτασε το 2020: Φαντασμαγορικές εικόνες από τις χώρες που άλλαξαν ήδη χρόνο

    • NewsRoom

    Σίδνεϊ, Αυστραλία


    Το ρολόι σήμανε ήδη μεσάνυχτα σε κάποιες γωνιές του πλανήτη, που βρίσκονται πλέον και επίσημα στο 2020, γιορτάζοντας με φαντασμαγορικό τρόπο την αλλαγή της χρονιάς.

    Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την αυλαία στην αλλαγή του χρόνου άνοιξε η Σαμόα, η Νέα Ζηλανδία και ένα ακόμη νησί του Ειρηνικού ωκεανού, μέρη που, βάσει της τοπικής ώρας, διανύουν ήδη τις πρώτες ώρες του νέου έτους.

    Η Νέα Ζηλανδία, υποδέχθηκε το 2020 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων και πλήθος φαντασμαγορικών εκδηλώσεων, ενώ την αλλαγή του χρόνου γιόρτασαν και οι κάτοικοι των νήσων της Σαμόα και του Καριμπάτι στον Ειρηνικό.

    Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι και οι εορτασμοί σε Ουέλινγκτον και Όκλαντ.

    Μία πρόγευση των μεγάλων εορτασμών που θα λάβουν χώρα όπως και κάθε χρόνο εκεί πήρε και το Σίδνει, το οποίο αναμένει πλέον την κορύφωση των εκδηλώσεων που θα έλθει κατά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την τοπική ώρα της Αυστραλίας (στις 15:00 ώρα Ελλάδας). Όλοι αναμένουν με ανυπομονησία το καθιερωμένο σόου πυροτεχνημάτων, οι εικόνες του οποίου εντυπωσιάζουν κάθε χρόνο.

    Η Σαμόα ήταν το σημείο εκείνο του πλανήτη που έκανε «ποδαρικό» τόσο στη νέα χρονιά, όσο και στη νέα δεκαετία. Το Ανεξάρτητο Κράτος των Σαμόα, όπως είναι το επίσημο όνομα της χώρας, βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, σε απόσταση 2.400 χλμ. βόρεια της Νέας Ζηλανδίας. Ήταν η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2020 και μαζί και τη νέα δεκαετία, μαζί με το γειτονικό Κιριμπάτι.

    Η πρωτεύουσα Άπια φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, καθώς οι κάτοικοι και οι τουρίστες γιόρτασαν με κέφι την άφιξη του νέου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαμόα άλλαξε ζώνη ώρας πριν από οκτώ χρόνια, με στόχο αυτή να συμπίπτει με εκείνη των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της, δηλαδή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.



    ΣΧΟΛΙΑ