• Κοινωνία

    Έφτασαν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ – Στις 17:30 η συγκέντρωση στη πλατεία Ομονοίας

    • NewsRoom


    Στην Αθήνα έφτασε το κομβόι με τους αγρότες και τα τρακτέρ που είχαν ξεκινήσει το πρωί από το Κάστρο της Βοιωτίας προκειμένου να λάβει μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινήσει στις 18:30 από την Ομόνοια.

    Τα περίπου 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών, πέρασαν από τα διόδια, με συνοδεία Αστυνομίας ώστε η είσοδό τους στην πόλη να γίνει συντεταγμένα.

    Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν τη πορεία τους προς το Σύνταγμα.

    Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από εξήντα λεωφορεία. Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Επιπλέον, κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

    Δείτε βίντεο:

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

    Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

    – Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

    – Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

    – Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

    – Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αγρότες: Προτροπή της ΕΛΑΣ να αποφύγουν οι οδηγοί τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Δίκη για το Μάτι: Την απαλλαγή της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

    Αντρέας Μπρέμε: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου



    ΣΧΟΛΙΑ