• Κοινωνία

    ΕΕ: Πάνω από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη επιστρατεύτηκαν για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά

    Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη έχουν επιστρατευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (Twitter), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ουζβάρι.

    «Ενώ η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη την ήπειρο. Μία ντουζίνα αεροσκάφη, πάνω από 350 πυροσβέστες, πάνω από 50 οχήματα κινητοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα».

    Εξάλλου, με ανάρτησή στο Χ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας αναφέρει: «Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα του rescEU από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Συνολικά, έχουμε κινητοποιήσει 12 αεροσκάφη που σταθμεύουν σε 7 κράτη μέλη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης μέσω του rescEU μέχρι σήμερα».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβερνητικό κλιμάκιο σήμερα στον Έβρο – Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενίσχυση των πληγέντων

    Αεροπορικές εταιρείες: Στη ζυγαριά και οι επιβάτες εκτός από αποσκευές

    Υπουργείο Παιδείας: Πρόωρη αποχώρηση και στις 14.55 για τα ολοήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ