• Κοινωνία

    Αίας Μανθόπουλος: Η ιστορική ατάκα «βρε Αία» και πώς βγήκε

    • NewsRoom
    Αίας Μανθόπουλος και Νίκος Σεργιανόπουλος στη σειρά

    Αίας Μανθόπουλος και Νίκος Σεργιανόπουλος στη σειρά


    O Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, αλλά θα μείνει χαρακτηριστικός ο ρόλος του στη δημοφιλή σειρά «Δύο Ξένοι». Εκεί όπου ακούστηκε η ατάκα «Βρε Αία, βρε Αία», η οποία τον συνόδευε από τότε.

    Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Αίας Μανθόπουλος είχε αποκαλύψει την ιστορία πίσω από τη διάσημη ατάκα λέγοντας «Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Νίκο, ήμασταν μαζί στο ΚΘΒΕ. Το “βρε Αία” το έκανε ο Νίκος μόνος του γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε “βρε Αία, βρε Αία”, κάναμε πλάκα μεταξύ μας, το κράτησε κι έτσι το έβαλε και στη σειρά».

    Ο ηθοποιός είχε μιλήσει και για τη στιγμή που έμαθε ότι ο συνάδελφος του δολοφονήθηκε.

    «Ήταν μια τραγωδία και μας στοίχισε. Όταν άκουσα για τη δολοφονία του έτρεξα στο στούντιο που έκανε γύρισμα ο Αλέξανδρος Ρήγας. Μαζευτήκαμε όλοι εκεί και είχαμε ταραχτεί. Ακόμα με ταράζει αυτή η ιστορία τρομερά, τόσο άδικος ο χαμός του», είχε πει ο Αίας Μανθόπουλος.

    Ο Αίας Μανθόπουλος στο θέατρο συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

    Επίσης συμμετείχε στις σειρές «βεντέτα» (1986), «Τρίτο στεφάνι» (1995), «Σοφία ορθή» (1996), «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), κ.ά. Αμίμητη έχει μείνει επίσης η ατάκα του για το… τακαμούρι όταν έκανε guest από τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης». Παράλληλα, είχε παίξει στο σίριαλ «The Amphora» της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ».



    ΣΧΟΛΙΑ