• Κοινωνία

    «Δράκος Αμαρουσίου»: Σοκάρουν οι περιγραφές των θυμάτων στο δικαστήριο

    • NewsRoom
    δράκος Αμαρουσίου


    Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γυναικών-θυμάτων του επονομαζόμενου «δράκου» του Αμαρουσίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, οι οποίες περιέγραψαν καρέ-καρέ τις επιθέσεις που δέχθηκαν, με δάκρυα στα μάτια.

    «Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη» είπε στην κατάθεσή της η πρώτη μάρτυρας και συνέχισε: «Σαν να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα «βοήθεια,βοήθεια» δεν με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω «βοήθεια».Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».

    Άλλη γυναίκα, θύμα του 32χρόνου, περιέγραψε πως «Μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα «βοήθεια, βοήθεια». Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου. Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα».

    Το τρίτο θύμα κατέθεσε στο Δικαστήριο πως «Γύρισα και τον είδα να μου γελάει. Μου τράβηξε την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω. Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα».

    Μία ακόμη γυναίκα ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος», είπε η χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη μάρτυρας.

    Από την πλευρά του, ο 32χρονος κατηγορούμενος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του, υποστήριξε ότι πληγώθηκε βαθιά από την τραυματική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, την Τζωρτζέτα.

    «Άκουγα φωνές. Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει» ανέφερε, προσθέτοντας πως στο πρόσωπο κάθε κοπέλας έβλεπε την Τζωρτζέτα.

    «Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα την φωνή να μου λέει «μην ακούς τα ψέμματα της» και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα. Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί. Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις φωνές» ανέφερε επίσης ο κατηγορούμενος.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σεξουαλική διάθεση απέναντι στα θύματα, με τον έναν εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και σύζυγο μίας εκ των γυναικών να σηκώνεται και να φωνάζει προς τον μάρτυρα «τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου!»

    Ο εισαγγελέας της έδρας τελικά πρότεινε την ενοχή του 32χρόνου, όπως και πρωτοδίκως, και στις 23 Απριλίου αναμένεται η κρίση του δικαστηρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποινική έρευνα για τη νέα δολοφονία κρατουμένου και τα μαστιγώματα στις φυλακές Κορυδαλλού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στη Λαμία: Πήρε φωτιά αυτοκίνητο με επιβάτες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ