• Κοινωνία

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Κλείνει οριστικά το ορφανοτροφείο-κολαστήριο στην Αττική

    • NewsRoom
    Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα απολύονται οι υπάλληλοι που αρνούνται εμβολιασμό μετά την αναστολή

    Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Το οριστικό κλείσιμο του ορφανοτροφείου στην Αττική για το οποίο, πριν από τα Χριστούγεννα, υπήρξαν καταγγελίες κακοποίησης παιδιών, ανακοίνωσε σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η αρμόδια υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Όπως σημείωσε η υφυπουργός, από τα συνολικά 30 παιδιά που ζούσαν στη δομή, σήμερα φιλοξενούνται μόνο δύο, τα οποία θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια, και σε μία εβδομάδα θα έρθει η υπουργική απόφαση που θα προβλέπει το πλαίσιο αδειοδότησης και τις προδιάγραφες λειτουργίας των δομών για ανηλίκους.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εργαζόμενες στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά και  υπήρχε δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο, ενώ ανατριχιαστικές ήταν οι αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

    «Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν (σ.σ. σεξουαλικές πράξεις), αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους», είχε μεταφέρει μεταξύ άλλων η υφυπουργός για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο.

    Διαβάστε επίσης

    Μιχαηλίδου: Στηρίζοντας την προσχολική αγωγή, υποστηρίζουμε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους

    Μιχαηλίδου: Ξεκινά το πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» για τα άτομα με αναπηρία



    ΣΧΟΛΙΑ