• Κοινωνία

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς

    • NewsRoom

    Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου με τον Δημήτρη Τραυλό


    Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του DuoDay, μοιράστηκε όλες τις δραστηριότητες της μέρας της, με τον Δημήτρη Τραυλό, ο οποίος είναι υψηλά λειτουργικός αυτιστικός.

    Ο Δημήτρης παρακολούθησε μαζί της όλες τις συναντήσεις στο υπουργείο και επισκέφτηκαν τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

    Με ανάρτηση της στα social media, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι:

    «Αυτές ήταν λίγες μόνο από τις στιγμές της ημέρας που μοιράστηκα με τον Δημήτρη, ένα υψηλά λειτουργικό νέο στο φάσμα του αυτισμού.

    Ξεκινάμε το DuoDay, την ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία συμφιλίωσης του κόσμου της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία, και στη χώρα μας.

    Όλοι μαζί κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς».

    Η  πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε από την Ιρλανδία με την ονομασία «Job Shadowday» και αργότερα την υιοθετήθηκε από τους Βέλγους ως «DuoDAy», αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Απασχόλησης Αναπήρων και επιδιώκει να συμφιλιώσει τον κόσμο της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία.

    Την ημέρα αυτή, ένας υπάλληλος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν DUO και το άτομο συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζομένων.



    ΣΧΟΛΙΑ