• Κοινωνία

    Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Τι όπλισε το χέρι της 15χρονης – Τα €10χιλ. και οι τσακωμοί

    • NewsRoom
    Άνδρας της Αστυνομίας και περιπολικό

    Φωτογραφία αρχείου


    Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η άγρια δολοφονία μίας 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα από την 15χρονη κόρη της και δύο συνεργούς της.

    Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια, όσο οι αστυνομικές αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, με τους τρεις ανήλικους, την 15χρονη κόρη του θύματος και δύο 17χρονους, να έχουν ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη τους.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, η 15χρονη είχε δεσμό με τον έναν από τους δύο άλλους δράστες, τον 17χρονο ρουμανικής καταγωγής. Το ανήλικο ζευγάρι φέρεται να επεξεργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό -τουλάχιστον 1,5 μήνα- το δολοφονικό σχέδιο με το οποίο θα έκοβαν το νήμα της ζωής της 50χρονης.

    Ο τραγικός επίλογος για την άτυχη μητέρα μπορεί τελικά να γράφτηκε την περασμένη Παρασκευή (06/11), ωστόσο οι δύο ανήλικοι είχαν επιχειρήσει ακόμη δύο φορές να την σκοτώσουν. Μια προσπάθεια είχε γίνει με υπνωτικά χάπια και μια με δηλητήριο μέσα σε κάποιο ρόφημα.

    Όπως αποδείχθηκε, οι δύο προηγούμενες προσπάθειες έπεσαν στο κενό και έτσι το ανήλικο ζευγάρι πήρε την απόφαση να την δολοφονήσει, ενώ εκείνη κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό της.

    Δυστυχώς, κανείς από το περιβάλλον της οικογένειας δεν είχε αντιληφθεί το δολοφονικό σχέδιο των δύο ανηλίκων.

    Τι όπλισε το χέρι της κόρης του θύματος

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι σχέσεις που είχαν μητέρα και κόρη δεν ήταν καλές. Η νεαρή κοπέλα χανόταν συχνά με τον 17χρονο Ρουμάνο, τον οποίο η 50χρονη γυναίκα δεν ενέκρινε, αφού ο νεαρός είναι σεσημασμένος για κλοπές και έχει φάκελο στην Αστυνομία.

    Οι τσακωμοί και οι εντάσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο στο σπίτι επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια τελευταία φαίνεται να επιδείνωσαν τις σχέσεις τους.

    Μάλιστα, μια φράση της 50χρονης προς την 15χρονη πάνω σε ένα καβγά ότι θα την κλείσει σε αναμορφωτήριο ταρακούνησαν τη νεαρή κοπέλα. Η 50χρονη, που πριν από έναν χρόνο έχασε το σύζυγό της, εργαζόταν περιστασιακά ως καθαρίστρια, με αποτέλεσμα τα χρήματα που έμπαιναν στο σπίτι να μην κάλυπταν πολλές φορές ούτε να αναγκαία.

    Καθοριστική στο να σπάσει κάθε δεσμός που συνέδεε την 15χρονη με την μητέρα της ήταν η μετακόμιση του 17χρονου Ρουμάνου στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, πριν από περίπου ένα εξάμηνο.

    Σημειώνεται ότι η 50χρονη, από την πώληση του αυτοκινήτου του συζύγου της, είχε μαζέψει το ποσό των 10.000 ευρώ για κάποια δύσκολη στιγμή. Η 15χρονη γνώριζε για το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ενώ είχε φροντίσει να ενημερώσει και τον 17χρονο σύντροφό της.

    Οι νεαροί φαίνεται να ήθελαν να αποσπάσουν τα χρήματα από την 50χρονη, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σπίτι όταν εντοπίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Όλα θύμιζαν σκηνικό ληστείας, αφού οι τρεις δράστες του φονικού είχαν κάνει το σπίτι φύλλο και φτερό.

    Οι τρεις ανήλικοι που κατηγορούνται για τον φόνο της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

    Το χρονικό του αιματηρού εγκλήματος

    Αφού οι προηγούμενες απόπειρες δολοφονίας της άτυχης γυναίκας απέβησαν άκαρπες, στις 05:00 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής το ανήλικο ζευγάρι άνοιξε την πόρτα του σπιτιού στον 17χρονο Έλληνα, φίλο του 17χρονου από την Ρουμανία, προκειμένου να βοηθήσει στο φρικιαστικό έγκλημα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 15χρονη κατευθύνθηκε σε ένα δωμάτιο, δίπλα σε αυτό της μητέρας και οι δύο ανήλικοι έλαβαν σε εφαρμογή το σχέδιο της δολοφονίας. Ο 17χρονος σύντροφος της νεαρής κοπέλας με ένα μαξιλάρι έκλεισε το στόμα της 50χρονης στον ύπνο της και ο συνομήλικος φίλος του άρχισε να την μαχαιρώνει με μανία, μέχρι η 50χρονη να καταλήξει.

    Ο νεαρός κατάφερε αλλεπάλληλά χτυπήματα στο λαιμό και το πρόσωπο της γυναίκας, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, έβαλαν τη σορό της μέσα ένα σεντόνι για να την μετακινήσουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Εν συνεχεία, την έδεσαν χειροπόδαρα και άρχισαν να αναζητούν το σπίτι για μετρητά.

    Πληροφορίες θέλουν τον 17χρονο Έλληνα να υποστηρίζει στην ομολογία του ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να μεταφέρουν τη σορό της 50χρονης σε κάποιο απόμερο σημείο των δυτικών προαστίων, προκειμένου να την κάψουν. Οι δράστες, αφού πέρασαν τη νύχτα μέσα στο σπίτι με τη σορό της άτυχης γυναίκας, απέσπασαν την τραπεζική της κάρτα και διέφυγαν προς τη Βόρεια Ελλάδα, με πιθανό προορισμό τη Ρουμανία, χώρα καταγωγής του 17χρονου συντρόφου της 15χρονης.

    Το βράδυ της Παρασκευής, γύρω στις 20:00, οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν μπροστά στο αποκρουστικό θέαμα. Η ξαδέρφη της 50χρονης ειδοποίησε την Αστυνομία, αφού ανησύχησε, επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της…

    Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές, γνωρίζοντας και τις σχέσεις που είχε η 15χρονη με την μητέρα της, αναζήτησαν τα ίχνη της, τα οποία είχαν χαθεί. Τελικά, δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή (ο8/11), το νεαρό κορίτσι εντοπίστηκε με το 17χρονο αγόρι της στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου, στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

    Αφού έδωσαν ψευδή στοιχεία, άμεσα κίνησαν υποψίες στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οι οποίοι, μετά από την εξακρίβωση των στοιχείων τους, ειδοποίησαν τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

    Άμεσα μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και λίγες ώρες αργότερα ομολόγησαν το έγκλημα που διέπραξαν στην Αγία Βαρβάρα. Μια ημέρα μετά, ο 3ος ανήλικος, 0 17χρονος Έλληνας που συμμετείχε στη δολοφονία, παραδόθηκε στο Λουτράκι.

    Σημειώνεται ότι χθες ο 17χρονος Έλληνας μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων και σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στην Ανακρίτρια Ανηλίκων. Πάντως, ο δικηγόρος του, Θανάσης Ράπτης, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι ο νεαρός δεν είχε συμμετοχή στο έγκλημα και πως «βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο».

    Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη (12/11). Τα δύο αγόρια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ η κόρη του θύματος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σοκ στην Αγία Βαρβάρα: Άγρια δολοφονία 50χρονης – Βρέθηκε μαχαιρωμένη & δεμένη

    Αγία Βαρβάρα: Ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας της η 15χρονη

    Σοκ στην Καλλιθέα: Iεροψάλτης υδραυλικός σκότωσε τη γυναίκα του αφού πήγε τα παιδιά σχολείο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ