• Κοινωνία

    Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας ανθρωποκτονίας

    • NewsRoom

    H Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον, που δολοφονήθηκε στην Κρήτη.


    Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, η οποία εξαφανίστηκε στις 4 Ιουλίου και βρέθηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά.

    Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, η Πολιτεία όρισε πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει ψυχιατρικά τον 27χρονο δολοφόνο, Ιωάννη Παρασκάκη, προκειμένου να διαπιστώσει την ψυχική του κατάσταση και το κατά πόσον είναι υγιής ή όχι.

    Παρ΄όλα αυτά, η οικογένεια της αδικοχαμένης 60χρονης από πλευράς της φέρεται να έχει την πρόθεση να ορίσει και δικό της τεχνικό σύμβουλο στην υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος Ιωάννης Παρασκάκης ομολόγησε ο ίδιος τη διάπραξη του εγκλήματος που διέπραξε, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον.

    Μεταξύ άλλων, ο 27χρονος είχε ομολογήσει: «Την είδα στον δρόμο, τη χτύπησα ελαφρά με το αυτοκίνητο από πίσω. Εκείνη γονάτισε, με κοίταξε. Τότε θόλωσα, με κατέλαβαν δαιμονικές δυνάμεις, πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της. Κατέβηκα, την είδα με κομμένο αυτί. Ήταν, όμως, ζωντανή. Την έβαλα στο πορτ παγκάζ, τη μετέφερα στο καταφύγιο και ασέλγησα πάνω της».

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα απεφάνθη ο ιατροδικαστής, ο θάνατος της βιολόγου μπορεί να επήλθε όταν εκείνη βρισκόταν μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 27χρονου, καθώς ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να προσδιοριστεί η ακριβής ώρα θανάτου. Είναι πολύ πιθανόν, επομένως, ο 27χρονος να ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, όταν αυτή ήταν ήδη νεκρή.

    Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την προανακριτική εξέταση του δράστη, ο 27χρονος και πατέρας δύο παιδιών, τη μοιραία ημέρα της άγριας δολοφονίας της Σούζαν Ίτον, φαίνεται ότι βρισκόταν «σε ερωτική υπερένταση» και αποζητούσε «τη σεξουαλική πράξη με άγνωστη γυναίκα, έστω και με βίαιο τρόπο».

    Μετά τη σύλληψη και την ομολογία του, ο 27χρονος από την Κρήτη βρίσκεται προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης, έχοντας μάλιστα ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν καταθέσει μόνο οι πέντε γυναίκες που είχαν πέσει θύματα του 27χρονου πριν το έγκλημα, αλλά και οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν. Μέχρι στιγμής, κανένα συγγενικό του πρόσωπο δεν έχει δώσει κατάθεση. Η σύζυγός του, μάλιστα, όπως αναφέρουν άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του 27χρονου, έχει συγχωρέσει τον άντρα της για το έγκλημά του, καθώς τον θεωρεί ψυχικά ασθενή.



    ΣΧΟΛΙΑ