• Κοινωνία

    Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο δράστης

    • NewsRoom

    H Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον, που δολοφονήθηκε στην Κρήτη.


    Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνει τώρα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, καθώς δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ υποστηρίζει πως βρίσκεται σε απόγνωση.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Realnews, ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης, που βίασε και σκότωσε την άτυχη Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, περί τις αρχές του Ιουλίου, παρουσιάστηκε τώρα μετανιωμένος στον δικηγόρο του, εξομολογώντας του ότι βρίσκεται σε απόγνωση και ότι έχει μετανιώσει για ό,τι έκανε.

    «Έχω μετανιώσει ειλικρινά. Μετάνιωσα για όλα όσα έκανα. Εδώ, μέσα στη φυλακή, μόνο αυτές τις πράξεις μου σκέφτομαι και την οικογένειά μου. Είμαι σε απόγνωση για τις πράξεις μου. Σκέφτομαι πολύ και βασανίζομαι για όλα αυτά. Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω και να τα άλλαζα όλα», φέρεται να είπε, συγκεκριμένα, στον δικηγόρο του.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, καθώς το έγκλημα κατά της Αμερικανίδας ήταν ιδιαίτερα άγριο, με τον δολοφόνο στη συνέχεια να ομολογεί στις Αρχές όλα όσα έκανε.

    Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει, τόσο στους ανακριτές, όσο και στον συνήγορό του, Παντελή Ζέλιο, η επιθυμία του να προβεί σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη γυναίκα εκείνη την ημέρα ήταν εκείνη που τον ώθησε ανεξέλεγκτα να επιτεθεί στην Σούζαν Ίτον, προκειμένου να ασελγήσει πάνω της, προκαλώντας τελικά τον βίαιο θάνατό της.

    Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς, είχε περιγράψει την πράξη του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είδα τη γυναίκα να τρέχει στον δρόμο, τη χτύπησα ελαφρά με το αυτοκίνητο από πίσω. Εκείνη γονάτισε και με κοίταξε. Τότε θόλωσα. Με κατέλαβαν δαιμονικές δυνάμεις. Πάτησα γκάζι και πέρασα από πάνω της. Κατέβηκα και την είδα με κομμένο αυτί. Ήταν, όμως, ζωντανή. Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ. Τη μετέφερα στο καταφύγιο και ασέλγησα πάνω της».

    Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, γνωστοποιήθηκε ότι ορίστηκε πραγματογνώμονας, με στόχο να εξετάσει ψυχιατρικά τον καθ’ ομολογία δολοφόνο, ώστε να διαπιστωθεί η ψυχική του κατάσταση και υγεία. Η οικογένειά του, μάλιστα, που έχει δείξει ότι θα σταθεί στο πλάι του, ώστε να τον υποστηρίξει, έχει εκφράσει την επιθυμία να ορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο.



    ΣΧΟΛΙΑ