• Κοινωνία

    Δολοφονία Μακρή: Στο φως οι λεπτομέρειες για το σχεδιασμό και την εκτέλεση του ψυχρού εγκλήματος

    • NewsRoom

    Γιάννης Μακρής


    Συμπληρώνονται σταδιακά τα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν την υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, τον περασμένο Νοέμβριο.

    Μετά και από την σύλληψη του αδερφού του πληρωμένου εκτελεστή, που συμμετείχε στη δολοφονία, αφού οδηγούσε το αυτοκίνητο, στο οποίο μπήκε ο εκτελεστής μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, έρχονται στο φως όλο και περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το μοιραίο βράδυ, που κόστισε στον επιχειρηματία τη ζωή του.

    Όπως γίνεται γνωστό, οι δύο δράστες είχαν οργανώσει το σύνολο της επιχείρησης δολοφονίας του επιχειρηματία αρκετές μέρες πριν την εκτέλεσή της.

    Πιο συγκεκριμένα, είχαν φροντίσει να νοικιάσουν διάφορα αυτοκίνητα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το θύμα τους, ενώ είχαν αγοράσει και ειδικά ρούχα για το βράδυ της εκτέλεσης.

    Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι οι δράστες είχαν πάει ακόμη και στην αστυνομία, προκειμένου να καταγγείλουν κλοπή των προσωπικών αντικειμένων που θα είχαν μαζί τους το βράδυ της δολοφονίας, ώστε να θολώσουν τα νερά για τις ενέργειές τους, που θα επακολουθούσαν.

    Ακόμη μια σημαντική πληροφορία, που έρχεται στην δημοσιότητα, είναι ότι ο Γιάννης Μακρής, το τελευταίο διάστημα πριν τον θάνατό του, φαίνεται να είχε αντιληφθεί ότι κάποιος τον παρακολουθεί, καθώς το είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του.

    Πιο συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας φέρεται να είπε στον φίλο του ότι, σε προγενέστερους χρόνους, έβλεπε συνεχώς τα άτομα αυτά να τον κοιτάζουν περίεργα. Μάλιστα, τους είχε δει και λίγες ημέρες πριν από την εκτέλεση, στην πλατεία Εσπερίδων, στη Γλυφάδα. Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον φίλο του θύματος, που το κατέθεσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναγνώρισε και τους δράστες.

    Αποδεδειγμένη είναι η συμμετοχή του αδερφού του εκτελεστή στην δολοφονία του Γιάννη Μακρή, καθώς φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος τον απεικονίζουν να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του μπλε οχήματος, που περνά πίσω από το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Είναι ο 35χρονος που συνελήφθη στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο 31χρονος αδερφός του έχει εκτελέσει τον επιχειρηματία, έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα Βούλας.

    Στο φωτογραφικό υλικό, που έρχεται στην δημοσιότητα, ένα ακόμη στοιχείο αποκαλύπτεται και σχετίζεται με τον ειδικό ρουχισμό, που φρόντισε να αγοράσει ο εκτελεστής για την ημέρα του εγκλήματος.

    Όπως φαίνεται από τη σχετική φωτογραφία, ο πληρωμένος δολοφόνος έχει πάει σε κατάστημα με αθλητικά είδη. Σημειώνεται ότι τα ρούχα αυτά, καθώς και η απόδειξη της αγοράς τους εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι Βούλγαροι.

    Μάλιστα, ο υπεύθυνος του καταστήματος, από όπου ο δράστης αγόρασε τα ρούχα είδε το οπτικό υλικό της δολοφονίας του 46χρονου, καταθέτοντας ότι στη ζακέτα και το καπέλο διακρινόταν το σήμα γνωστής εταιρείας ρούχων. Ανέφερε, επιπλέον, ότι η απόδειξη αντιστοιχεί πράγματι στο κατάστημά του και πως αυτά αγοράστηκαν στις 24 Οκτωβρίου.

    Επιπροσθέτως, προκύπτει ότι οι δύο δράστες οργάνωσαν βήμα-βήμα την βραδιά της εκτέλεσης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη «δουλειά».

    Για το σκοπό αυτό, έσπευσαν να νοικιάσουν διάφορα ΙΧ προκειμένου να ξεκινήσουν την παρακολούθηση του θύματός τους, χωρίς να δίνουν στόχο με ένα συγκεκριμένο όχημα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δράστες νοίκιασαν συνολικά 4 διαφορετικά οχήματα, ενώ είχαν σπεύσει να δηλώσουν και την κλοπή του ενός στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

    Επίσης, έγινε γνωστό ότι, όταν επέστρεψαν το τρίτο όχημα, είπαν στον ιδιοκτήτη εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων πως, κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο, άγνωστοι έσπασαν το πίσω αριστερό τζάμι και τους αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα.



    ΣΧΟΛΙΑ