• Κοινωνία

    Δολοφονία Μακρή: Οι συγκλονιστικοί διάλογοι του φερόμενου ως εκτελεστή στο δικαστήριο με τη Βικτώρια Καρύδα

    Γιάννης Μακρής

    Γιάννης Μακρής


    Με ένα συγκλονιστικό διάλογο ανάμεσα στο φερόμενο ως εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή και τη χήρα του θύματος ολοκληρώθηκε στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η απολογία του Βούλγαρου κατηγορουμένου.

    Ο νεαρός ορκίστηκε στο παιδί του ότι δεν είναι εκείνος ο δολοφόνος του επιχειρηματία και με τρεμάμενη φωνή, βάζοντας το χέρι πάνω στην καρδιά ζήτησε από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές να τον αθωώσουν για να μπορέσει να επιστρέψει κοντά στον 2 ετών γιο του.

    Ήταν η στιγμή που παρενέβη από το ακροατήριο η Βικτώρια Καρύδα.

    Κατηγορουμενος: Σας ορκίζομαι, εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι. Μου λείπει πολύ η οικογένειά μου, μου λείπει το παιδί μου.

    Σύζυγος θύματος: Κι εμένα μου λείπει ο άντρας μου.

    Κατηγορούμενος: Το ξέρω, έχω συμπάθεια για εσάς και σας καταλαβαίνω. Κυρία μου πιστέψτε με, δεν σκότωσα εγώ τον σύζυγό σας.

    Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως επιθυμούσε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα για να έχει μία καλύτερη ζωή αυτός και η οικογένεια του.

    «Όταν επέστρεψα από τον Καναδά στη Βουλγαρία ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα γιατί δεν μιλούσα και τη γλώσσα. Συμφώνησε και η γυναίκα μου και έτσι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Είχα έρθει εδώ να δω εάν μπορώ να δραστηριοποιηθώ στο χώρο της εστίασης και σε στούντιο τατουάζ. Είχα έρθει να κοιτάξω τι ευκαιρίες υπήρχαν. Είχα αποφασίσει κατά 80% ότι θα ερχόμουν να αρχίσω εδώ επιχείρηση και να φέρω εδώ τη γυναίκα μου και το παιδί μου».

    Ήρθε, όπως είπε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017 και για δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 2018.

    «Παρατήρησα ότι ο κόσμος ήταν καλός και το 90% στη Γλυφάδα μιλούσαν αγγλικά. Αυτό μου άρεσε. Τον Οκτώβριο του 2018 αποφάσισα να έρθω μαζί με τον αδελφό μου. Όταν φτάσαμε, έβρεχε και ήμασταν κουρασμένοι. Πήγαμε στο πιο κοντινό ξενοδοχείο. Μας είπαν ότι είχε διαθέσιμο μόνο ένα δωμάτιο για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα πήγαμε σε άλλο ξενοδοχείο και καθίσαμε μία εβδομάδα. Είχε μόνο ένα δωμάτιο, με δύο κρεβάτια, είχε πολύ θόρυβο, ήταν ακριβό και με ενοχλούσε επειδή ο αδελφός μου ροχάλιζε. Μετά πήγαινε σε άλλο ξενοδοχείο όπου υπήρχαν δύο δωμάτια και είχαμε καλύτερη τιμή», υποστήριξε ο κατηγορούμενος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις συνεχείς αλλαγές των ξενοδοχείων μέσα σε λίγες ημέρες».

    Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και για τις αλλαγές στα αυτοκίνητα που νοίκιασαν:

    «Είχαμε ζητήσει ένα μεγάλο και πολυτελές αυτοκίνητο. Το πρώτο που νοικιάσαμε ήταν μικρό. Πήγαμε μετά από 4-5 ημέρες και νοικιάσαμε ένα άλλο. Έγινε διάρρηξη στο αυτοκίνητο. Μου έκλεψαν ρούχα μου. Κάναμε καταγγελία στο ΑΤ Γλυφάδας».

    Μιλώντας για τις δραστηριότητες του τις παραμονές και την.επόμενη ημέρα από τη δολοφονία υποστήριξε:

    «Από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου ο αδελφός μου ήταν άρρωστος. Πήγα και του πήρα φάρμακα στις 30 Οκτωβρίου. Την επόμενη ημέρα, το απόγευμα ήρθε μία φίλη μας. Πήγαμε του πήραμε φάρμακα. Ήπιαμε ποτά. Εγώ στις 19:30 βγήκα να πάω να φάω κάτι. Γύρισα στο ξενοδοχείο. Βγήκα μετά ξανά και το βράδυ πήγα σε στριπτιτζάδικο».

    Όσο για την ξαφνική αναχώρηση του από την Ελλάδα, αμέσως μετά τη δολοφονία υποστήριξε:

    «Με πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου και μου είπε πως ο γιος μου ήταν άρρωστος (κλαίει). Έπρεπε να επιστρέψουμε σύντομα στη Βουλγαρία».

    Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι όταν λίγους μήνες μετά επέστρεψε στην Ελλάδα, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς.

    «Θα ήθελα να υπάρχει ένα ανοικτό μυαλό και μία ανοικτή καρδιά. Ποιος άνθρωπος με ένα νεογέννητο παιδάκι να κάνει ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα; Να ρισκάρω τη δική μου ζωή και του παιδιού μου;» ανέφερε στο δικαστήριο.

    Αύριο θα απολογηθεί ο αδελφός του βασικού κατηγορουμένου που φέρεται ως συνεργός του στη δολοφονία του επιχειρηματία.

    Ηχητικό Ντοκουμέντο

    Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή ακούστηκε σήμερα στην δικαστική αίθουσα και προκάλεσε τη συγκίνηση της συζύγου του θύματος, Βικτώριας Καρύδα.

    Στο βίντεο ακούγονται οι οκτώ πυροβολισμοί, ένας γείτονας να φωνάζει βοήθεια και αμέσως μετά, η πόρτα του αυτοκινήτου του δράστη να κλείνει και να μπαίνει μπρος η μηχανή.

    Παρουσιάστηκε από την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων στο Δικαστήριο προκειμένου να καταδειχθεί πως ήταν μόνο ένας ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

    “Ακούστηκε για πρώτη φορά ηχητικό ντοκουμέντο. Ακούγονται πυροβολισμοί. Μετά ακούγεται το κλείσιμο της πόρτας. Ενισχύεται η άποψη ότι ο δράστης ήταν μόνος του” τόνισε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

     



    ΣΧΟΛΙΑ