• Κοινωνία

    Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη των δύο υπόπτων – Άλλα δύο άτομα στη δικογραφία

    • NewsRoom
    Γιώργος Καραϊβάζ

    Γιώργος Καραϊβάζ


    Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τις Αρχές να ανακοινώνουν, δύο χρόνια μετά το περιστατικό, τη σύλληψη δύο υπόπτων.

    Πρόκειται για δύο αδέρφια, ηλικίας 40 και 48 ετών,  οι οποίοι μάλιστα έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για διάφορές υποθέσεις όπως εκβιασμούς και ληστείες. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, φέρεται να σχετίζεται με ομάδα νονού της νύχτας που είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021.

    Τα δύο αδέρφια, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, φέρεται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ φαίνεται να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συναυτουργίας στην ανθρωποκτονία.

    Οι συλλήψεις των αδελφών που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, έγιναν στη Νίκαια και τον Νέο Βουτζά. Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στο Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές

    Οι Αρχές φαίνεται πως κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δύο συλληφθέντων αξιοποιώντας τα στοιχεία της πολύμηνης έρευνας και ειδικότερα τη συλλογή και επεξεργασία του οπτικού υλικού από κάμερες κατά μήκος της διαδρομής των δολοφόνων του Καραϊβάζ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό εύρημα ήταν ο εντοπισμός ενός λευκού βαν, το οποίο συνόδευε το σκούτερ των δολοφόνων.  Όπως διαπιστώθηκε, το λευκό βαν κινούταν παράλληλα με το σκούτερ, στη λεωφόρο Ποσειδώνος.  Το συγκεκριμένο βαν ανήκει στην εταιρεία καθαρισμού της συζύγου ενός από τους συλληφθέντες.

    Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων. Τα δύο οχήματα ακολούθησαν κοινή πορεία, ενώ σε κάποιο σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες, φαίνεται πως έγινε μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών του σκούτερ, το οποίο συνέχισε μόνο με τον οδηγό του.

    Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν από τις πινακίδες τους ιδιοκτήτες του βαν, καθώς οι δράστες έκαναν το λάθος να μην τις αλλάξουν.

    Το Ανθρωποκτονιών έστειλε τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία καθαρισμού,  δήθεν για να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία. Ως αποτέλεσμα, προσήχθησαν στην Ασφάλεια οι ιδιοκτήτες. Οι Αρχές επιχείρησαν να εξακριβώσουν που βρίσκονταν τα οχήματα της εταιρείας την ημέρα της δολοφονίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, το  λευκό βαν δεν ήταν πουθενά δηλωμένο, ούτε μετέφερε κάποιο συνεργείο καθαρισμού στα νότια προάστια.

    Η δικογραφία έχει παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος έκρινε τα στοιχεία ικανά προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

    Δύο ακόμα άτομα στη δικογραφία

    Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται δύο ακόμα άτομα. Όμως όπως φαίνεται δεν έχουν ακόμα εκδοθεί εντάλματα συλληψης, ενώ για έναν εξ αυτών βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις και η παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει αύριο το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δικαιώθηκε η μνήμη του» λέει η σύζυγός του για τις δύο συλλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ