• Κοινωνία

    Δολοφονία ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στην Θεσσαλονίκη: Το προφίλ των 4 δραστών του άγριου εγκλήματος

    • NewsRoom

    Οι δράστες της δολοφονίας του ψητοπώλη στην Θεσσαλονίκη


    Παρουσιάστηκε το προφίλ των τεσσάρων αδελφών που συμμετείχαν στην άγρια δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στην Θεσσαλονίκη

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το GrTimes, τα τέσσερα αδέλφια προέρχονται από μία οικογένεια της βιοπάλης, ενώ δύο από αυτά έχουν παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά και στο παρελθόν. Αντιθέτως, τα άλλα δύο αδέρφια δεν είχαν εμπλακεί ποτέ σε τίποτα παράνομο στο παρελθόν, όπως μαρτυρούν τα διαθέσιμα στοιχεία.

    Οι τέσσερις δράστες προέρχονται από μία πολυμελή οικογένεια, αφού τα παιδιά της είναι συνολικά 10 και συγκεκριμένα 8 αγόρια και 2 κορίτσια. Τα 10 παιδιά έχουν γεννηθεί από την ίδια μάνα, ενώ ο πατέρας των 5 εξ αυτών αναγνώρισε ως δικά του και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, πλην ενός που δόθηκε για υιοθεσία. Ο πατέρας, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, προσπαθώντας να επιβιώσει από μία σύνταξη αναπηρίας που λαμβάνει. Παράλληλα, ο ίδιος εργάζεται πουλώντας κουλούρια στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με όσα ανέφερε αστυνομική πηγή.

    «Τα μεγαλύτερα αδέλφια εργάζονται στο εξωτερικό, κάποια είναι παραβατικά, κάποια άλλαξαν συμπεριφορά και έκαναν οικογένεια, προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τις κλοπές και τα ναρκωτικά», επισήμανε η ίδια πηγή.

    Όπως έγινε γνωστό, πριν από περίπου 14 χρόνια και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2016, δύο από τα 10 παιδιά της οικογένειας, που είναι σήμερα 25 και 30 ετών, είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί για ρίψη μολότοφ, συμμετέχοντας σε ομάδα αγνώστων που πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αστυνομία. Μετά τη σύλληψη του 11χρονου, τότε, αγοριού με την κουκούλα ακολούθησαν δημοσιεύματα για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.

    Τις τελευταίες μέρες, ο πατέρας της οικογένειας πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στα δικαστήρια στηριζόμενος στο μπαστούνι του, με στόχο να στηρίξει τους κατηγορούμενους γιους του. Τον συνοδεύουν η μητέρα των παιδιών και κάποια από τα αδέλφια του. Μάλιστα, χθες, η μία αδερφή των 4 κατηγορούμενων για την άγρια δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου κατέρρευσε έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για την προφυλάκιση των τριών αδελφών της, ηλικίας 32, 20 και 17 χρονών, μετά την απολογία τους, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο τέταρτος, ηλικίας 37 χρονών.

    Το προφίλ των τεσσάρων κατηγορουμένων

    Πρωταγωνιστής του στυγερού εγκλήματος φέρεται να είναι ο 32χρονος ντελιβεράς της οικογένειας. Αυτός ήταν που εργαζόταν στην επιχείρηση του θύματος και λογομάχησε με τον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου, ενώ στη συνέχεια φώναξε τα αδέρφια του, για να του επιτεθούν όλοι μαζί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν λίγο καιρό, ο ίδιος είχε εμπλακεί και σε μία άλλη υπόθεση, που αφορούσε σε κλοπές σε φαρμακεία και σπίτια, ενώ παράλληλα και στο παρελθόν φέρεται να έχει λάβει μέρος σε ληστείες, σε βάρος πεζών πολιτών, πάντοτε σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία.

    Από την άλλη, ο 20χρονος, ο οποίος ήταν εκείνος που έβγαλε μαχαίρι και κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο θύμα, έχει μεγαλώσει σε ίδρυμα. Ήταν γνωστός στην αστυνομία, καθώς έχει καταδικαστεί για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, ενώ στο παρελθόν εξέτισε ποινή φυλάκισης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 20χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε τον 45χρονο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

    Ο νεαρότερος εκ των αδελφών που ενεπλάκησαν στην δολοφονία του 45χρονου θύματος, ο 17χρονος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν φέρει ποινικό μητρώο και δεν έχει εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες στο παρελθόν. Ο 17χρονος υιοθετημένος και φοιτά σε σχολείο της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό, ο 17χρονος ήρθε αυθημερόν στην Θεσσαλονίκη για να δει τα αδέρφια του και φαίνεται να παρασύρθηκε από τους υπόλοιπους αδελφούς του, συμμετέχοντας μάλλον απρόθυμα στην επίθεση κατά του θύματος.

    «Έπεσε στην περίπτωση. Ήταν άτυχος, γιατί παρασύρθηκε και συμμετείχε στο περιστατικό», ανέφερε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι θετοί του γονείς ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για να του συμπαρασταθούν.

    Ταυτόχρονα, «λευκό» ποινικό μητρώο φαίνεται να έχει και ο 37χρονος αδελφός, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού. Ο ίδιος παραδόθηκε μετά τις συλλήψεις των τριών αδελφών του στην αστυνομία. Όπως δείχνουν τα διαθέσιμα στοιχεία, ο 37χρονος δεν είχε εμφανίσει προηγουμένως παραβατική συμπεριφορά. Ο δράστης, που εργαζόταν σε εργασίες επισκευών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της 4ης ανακρίτριας για να απολογηθεί, ενώ, όπως εκτιμάται, θα ισχυριστεί ότι πήγε μόνο για να χτυπήσει τον 45χρονο εργοδότη του αδελφού του, ενώ δεν αντιλήφθηκε το μαχαίρι και τις μαχαιριές.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματικοί της Αστυνομίας, πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου ένα έγκλημα κατά της ζωής έχει καταγραφεί ξεκάθαρα από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, ενώ και οι δράστες ταυτοποιήθηκαν άμεσα, παρά το γεγονός ότι φορούσαν κουκούλες, πλην του 32χρονου.

    «Εμφανίστηκαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν τον ιδιοκτήτη με καρέκλες και μπουνιές, ενώ ο 20χρονος από κάτω τον μαχαίρωνε. Του κατέφερε 11-13 μαχαιριές, από τις οποίες η μία τον βρήκε στη καρδιά. Τον χτυπούσαν ακόμη κι όταν έπεσε κάτω. Όλα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα», ανέφερε, μιλώντας στο GRTimes αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι, πριν τη δολοφονία, το θύμα και ο υπάλληλος του αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα στα τηλέφωνα τους, με βαριές κουβέντες που όξυναν τα πνεύματα. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται στη δικογραφία μαζί με το βιντεοληπτικό υλικό. Ο 45χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 13 και 15 χρονών, περιγράφεται ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρούσε δύο ψητοπωλεία στην περιοχή του Ευόσμου και στην οδό Βασιλίσσης Όλγας όπου πραγματοποιήθηκε το έγκλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ