• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Δύο προσαγωγές από τις εφόδους στους συνδέσμους οπαδών

    • Λέλα Βόρρη
    Δολοφονία 19χρονου οπαδού: Μία προσαγωγή από τις εφόδους στους συνδέσμους


    Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες  από τις αστυνομικές Aρχές σε 13 συνδέσμους των ομάδων του Άρη, του ΠAOK αλλά και του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν γίνει προσαγωγές 2 υπεύθυνων συνδέσμων, ενός 43χρονου και ενός 36χρονου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

    Μεταξύ των συνδέσμων που ερευνήθηκαν ήταν ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στην οδό Ορέστου, όπου οι Αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες. Τα ευρήματα αυτά θα μεταφερθούν για εξέταση.

    Στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταλλικά στειλιάρια και κράνη καθώς και μεταλλικά αντικείμενα αλλά και διάφορα ατομικά εργαλεία.

    Δείτε το βίντεο από την έρευνα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

    Όσον αφορά τον σύνδεσμο του Άρη οι αστυνομικές αρχές έφυγαν με τρεις μαύρες μεγάλες σακούλες ενώ στον σύνδεσμο του Ηρακλή έγινε επιχείρηση στο κτίριο και της Αυτόνομης Θύρας 10 και εγκαταστάθηκαν δυνάμεις της Τάξης και της Ασφάλειας με την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

    Η έρευνα στον σύνδεσμο του ΑΡΗ

    Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της «αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., απογευματινές ώρες σήμερα (03-02-2022), πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης» και «στο πλαίσιο των ερευνών, που έλαβαν χώρα παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, εντός χώρων δεκατριών (13) οικημάτων που στεγάζονται οι λέσχες αυτές και δραστηριοποιούνται φίλαθλοι των ομάδων της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, καπνογόνα, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

    Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη των δύο ατόμων διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τους υπευθύνους «δύο εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

    Όσον αφορά τον 23χρονο συλληφθέντα και βασικό ύποπτο για το έγκλημα, πριν λίγο διατάχθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έτσι ώστε να βγουν στο φως οι κλήσεις του πριν την στεγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

    Υπένθυμίζεται πως νωρίτερα εντοπίστηκε μαχαίρι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο οπαδός του Άρη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εντοπίστηκαν πάνω του ίχνη DNA του 23χρονου φερόμενου ως δολοφόνου καθώς και ίχνη αίματος του άτυχου 19χρονου.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Ακόμα ένα μαχαίρι εντοπίστηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης – Μεγάλη επιχείρηση σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ και του ΑΡΗ



    ΣΧΟΛΙΑ