• Κοινωνία

    Δολοφονία 19χρονου: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 23χρονος

    • NewsRoom
    δολοφονία Άλκη - 23χρονος Αλβανός

    Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 23χρονος (Κ), με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022


    Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας εις βάρος του 23χρονου Αλβανού για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, από κοινού και κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

    Επιπλέον, κατηγορείται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως για επίθεση και για χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Στο μεταξύ, εις βάρος του 23χρονου, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία, η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό, σε σύνδεσμο οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου φέρεται να είναι μέλος.

    Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Με βάση τη δικογραφία αυτή, ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή.

    Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούν τα παρακάτω: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς, υπήκοος Αλβανίας, πέρασε την κεντρική είσοδο των Δικαστηρίων στις 9:30 το πρωί, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι.

    Κατά την είσοδο του ο 23χρονος ήταν αμίλητος, ενώ προπηλακίστηκε από πολίτες που του φώναζαν «Δολοφόνε».

    Δείτε το βίντεο από το GRtimes:

    Διαβάστε επίσης:

    Για κάθε Άλκη: Το σύνθημα μαθητών για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

    Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του 23χρονου για τη δολοφονία του Άλκη

    Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη



    ΣΧΟΛΙΑ