• Κοινωνία

    Δήμος Ηρακλείου: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό


    Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έφτασε η πρώτη παρτίδα της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και τη συνδρομή της ουκρανικής κοινότητας στο Ηράκλειο, για το λαό της Ουκρανίας. Τα είδη πρώτης ανάγκης θα προωθηθούν μέσω της ουκρανικής πρεσβείας προς τα ουκρανικά σύνορα, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν στο εσωτερικό της χώρας.

    Στο μεταξύ η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας λόγω των αυξανόμενων αναγκών, συνεχίζεται στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου. Συγκεκριμένα τα είδη που συγκεντρώνονται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πρεσβεία της Ουκρανίας είναι μεταξύ άλλων, τρόφιμα, κονσέρβες παντός τύπου, γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, αλλά και φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται τις καθημερινές, από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στο Λιμάνι και, όπως έχει ανακοινωθεί, παραλαμβάνονται μόνο πακεταρισμένα προϊόντα τα οποία θα πρέπει να φέρουν ετικέτα με το περιεχόμενό τους.

    Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαρίστησε τις Μινωικές Γραμμές καθώς και τη μεταφορική εταιρεία Fast Line για τη χορηγία τους στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ηράκλειο προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

    Διαβάστε επίσης

    Υπουργείο Υγείας: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας

    ΚΙΝΑΛ: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον ουκρανικό λαό

    Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ