• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης: Την καταδίκη του για 3 βιασμούς πρότεινε ο εισαγγελέας

    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς πρότεινε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο εισαγγελέας Κων. Κούντριας.

    Αντίθετα, πρότεινε ο σκηνοθέτης να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τον 4ο καταγγελλόμενο βιασμό, καθώς η απουσία του από το δικαστήριο δημιουργεί αμφιβολίες για την αλήθεια των λεγομένων του.

    «Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλου, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη των εγκλημάτων.

    Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη.

    Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

    Κατά την κρίση του «κοινός παρανομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε επαγγελματική εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του».

    Για τον ισχυρισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, περί σκευωρίας ο εισαγγελέας απάντησε:

    «Δεν προκύπτει τέτοια κόντρα με το ΣΕΗ που να οδηγήσει στις κατηγορία. Δεν προέκυψε οργανωμένο σχέδιο για να στραφούν κατά της υπουργού πολιτισμού η οποία ουδέποτε έκανε αναφορά σε σκευωρία».

    Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις κατά την απολογία του.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Λιγνάδης: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα – Πότε θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου

    Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν είμαι ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής» – Τι είπε για το #metoo

    Εισαγγελείς για Πάτρα: Μόνη ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας



    ΣΧΟΛΙΑ