• Κοινωνία

    Εισαγγελείς για Πάτρα: Μόνη ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας

    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας η μόνη ύποπτη είναι η ίδια τους η μητέρα.

    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι δύο εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία και πλέον καλούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και των άλλων δύο παιδιών της.

    Η 33χρονη είναι πια ποινικά υπόλογη για τη δολοφονία όλων των παιδιών της και ήδη κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

    Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι είχαν διατάξει την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η Αστυνομία, καθώς και τη νέα ιατροδικαστική έκθεση, μελέτησαν το πόρισμα και τις δεκάδες καταθέσεις και έκριναν ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις σε βάρος άλλων προσώπων για τους δύο θανάτους, ούτε για κάποιο άλλο αδίκημα.

    Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν την παραγγελία τους για τη λήψη εξηγήσεων στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της αστυνομίας άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία για τις εξηγήσεις της.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

    Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.

    Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα το έργο των ειδικών ευκολότερο, καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

    Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η δικαστική έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

    Η ανακρίτρια, μέσα σε μόλις σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπόθεση Πάτρας: Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα

    Δήμητρα Πισπιρίγκου: Πάνω από 9 ώρες κατέθετε στη ΓΑΔΑ

    Υπόθεση Πάτρας – Μάνος Δασκαλάκης: Δεν αιφνιδιάστηκα από το πόρισμα, θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας



    ΣΧΟΛΙΑ