• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης: Τη Δευτέρα η απολογία του – Τι κατέθεσε πρώην σύντροφός του

    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Η ώρα της απολογίας έφτασε για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μετά από 4 μήνες συνεχούς παρουσίας στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το πρωί της Δευτέρα θα σταθεί μπροστά στους δικαστές και θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις καταθέσεις των τριών εκ τεσσάρων νεαρών που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και ισχυρίστηκαν ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός τους βίασε.

    Ο Λιγνάδης από τη στιγμή της σύλληψης του αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι σε βάρος του στήθηκε πλεκτάνη μέσα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

    Η αυλαία στις μαρτυρικές καταθέσεις έπεσε σήμερα με την εξέταση τριών μαρτύρων υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

    Η πρώην σύντροφός του υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του ήταν άψογη απέναντι της:

    Μάρτυρας: Τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά. Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοι του που ζήλευαν…

    Εισαγγελέας: Ο φθόνος τους δηλαδή έφτασε σε τέτοιο σημείο που να καταλήξουμε εδώ..

    Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αλλά είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα.

    Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;

    Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

    Στη δική του κατάθεση ο διακοσμητής του Δημήτρη Λιγνάδη ρωτήθηκε εάν ο εσωτερικός χώρος του διαμερίσματος του κατηγορουμένου είναι έτσι όπως τον έχουν περιγράψει μηνυτές και φίλοι τους ενώ η οικιακή βοηθός του κατέθεσε:

    «Πήγαινα όποτε μπορούσα στο σπίτι γιατί πήγαινα στη μητέρα του κι επειδή εκείνος δούλευε μέχρι αργά και δεν ήθελα να ενοχλώ.. Κάποιες φορές ήταν εκεί. Εγώ δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα ούτε γυναίκα, από το 2011 μέχρι τη μέρα που τον συνέλαβαν».

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Λιγνάδη: Κατέθεσαν ο αδερφός του ηθοποιού και ο επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης

    Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη – Ελένη Κούρκουλα: Έχω θετική διαίσθηση



    ΣΧΟΛΙΑ