• Κοινωνία

    Δίκη Λιγνάδη: Κατέθεσαν ο αδερφός του ηθοποιού και ο επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης

    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Με την κατάθεση του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη και του θεατρικού επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη για τους καταγγελλόμενους βιασμούς.

    Ο θεατρικός επιχειρηματίας επιβεβαίωσε το άλλοθι του κατηγορουμένου για την 1η ημερομηνία κατά την οποία είχε ισχυριστεί ότι βιάστηκε ο 1 από τους 4 καταγγέλλοντες.

    «Έψαξα στο κινητό μου και είδα φωτογραφίες και βίντεο στην παραλία στην Ιθάκη”, κατέθεσε. «Δεν τον έχω δει ποτέ με ανήλικους. Αυτά τα ακούω αυτές τις ημέρες. Έχω αυτό που ζούσα ήταν μια κανονική κατάσταση. Οι φίλοι του ήταν και φίλοι μας. Ήταν ηθοποιοί, φοιτητές θεατρικών σχολών. Ήταν και δικοί μας φίλοι.»

    Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι στήθηκε σκευωρία από το ΣΕΗ σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. « Δεν έχω ικανό το ΣΕΗ να κάνει τέτοιο μεγάλο πράγμα», απάντησε.

    Ο αδελφός του σκηνοθέτη Γιάννης Λιγνάδη μίλησε για επίθεση από συλλογικότητα δημοσιογράφων και «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου χαρακτήρα».

    Πρόεδρος: Είχε αντιπαλότητες;

    Μάρτυρας: Πολλές. Στο πλαίσιο του αλληλοσπαραγμού που υπάρχει στο θέατρο. Υπήρχαν έντονες και υφέρπουσες αντιπαλότητες που εκδηλώθηκαν όταν τους δόθηκε το πεδίο, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2021. Πήρε μια σχεδόν υστερική χροιά, ένα φανατισμό πρωτόγνωρο και κατέδειξε κάποιες δυναμικές. Είναι σαφές.

    Πρόεδρος: Φτάνουν αυτές σε σημείο να κατασκεύασαν μια σκευωρία; Γιατί μόνο στο συγκεκριμένο εκδηλώθηκε ο σπαραγμός;

    Μάρτυρας: Εκδηλώθηκε και με άλλους. Στον αδερφό μου ήταν προσωπικό, έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του, την πολιτική ιδεολογική. Από την πρώτη στιγμή με τον κοινό νου αμέσως από τα αμυδρά αρχικά στοιχεία κατάλαβα ότι ήταν κατασκευασμένο και μάλιστα όχι καλά. Απλά ήταν η συγκυρία τέτοια που ήταν ευεπίφορο το πεδίο για αυτές τις καταγγελίες. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι σκευωρία, υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά αποδείξεις.

    Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ