• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης: Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο σκηνοθέτης – Κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή

    • NewsRoom
    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ο Δημήτρης Λιγνάδης λίγο πριν τις 10 το πρωί

    Στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ενώπιον ανακριτή οδηγήθηκε ο ηθοποιός-σκηνοθέτης που συνελήφθη χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ, όπου μετέβη αυτοβούλως, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

    O γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου με ένταλμα του ανακριτή, καθώς εις βάρος του υπάρχουν καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

    Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ εξακολούθηση. Οι περιπτώσεις που τον βαρύνουν είναι δύο. Η πρώτη αφορά την καταγγελία του 25χρονου ο οποίος ανέφερε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και η δεύτερη αφορά την κατάθεση μιας γυναίκας η οποία όπως προκύπτει, γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού σκηνοθέτη.

    Ο καλλιτέχνης , μέσω δήλωσης του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα, δηλώνει αρχικά πως αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται: «O κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

    Σύμφωνα με τον νόμο , ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη ωστόσο , όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

    Η εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη-ηθοποιού δρομολογήθηκαν ουσιαστικά από την Παρασκευή που κατατέθηκε η δεύτερη μήνυση. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να έδωσαν ισχυρά στοιχεία για την ποινική αποτύπωση των πράξεων που πλέον αποδίδονται στον καλλιτέχνη, με ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάθεση γυναίκας που φέρεται να γνώριζε πολύ καλά κάποια γεγονότα.

    Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού προηγουμένως λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Δημήτρης Λιγνάδης: Επίδαυρος – Σύλληψη, μια ανάσα δρόμος

    Δικηγόρος Λιγνάδη: Αρνείται όλες τις κατηγορίες – Είναι έντιμος και ειλικρινής

    Δημήτρης Λιγνάδης: Οι τρομακτικές αποκαλύψεις στο σπίτι του



    ΣΧΟΛΙΑ