• Κοινωνία

    Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ποινή κάθειρξης δέκα χρόνων σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη – Αθώοι οι αστυνομικοί


    Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη και τους επέβαλαν ποινή κάθειρξης 10 ετών για το θάνατο του Ζακ. Κωστόπουλο.

    Η πρόταση του εισαγγελέα είναι να μην τους δοθεί αναστολή μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό και αυτή την ώρα αποφασίζει το δικαστήριο.

    Ο εισαγγελέας Σωτ. Μπουγιούκος ζήτησε να μην αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’οίκον την ποινή του λόγω ηλικίας , καθώς διανύει το 77ο έτος .

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής μέχρι το Εφετείο.

    Νωρίτερα, το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν θα πρέπει να  χορηγηθεί στους 2 καταδικασθέντες κανένα ελαφρυντικό.

    Οι συνήγοροι τους είχαν ζήτησαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της  καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

    Ο εισαγγελέας Σωτ. Μπουγιούκος πρότεινε την απόρριψη τους καθώς, όπως είπε στην αγόρευσή του, τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης στις απολογίες τους δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια, αντιθέτως φάνηκαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους.

    «Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης. Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί», είπε στην αγόρευση του.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Εισήγηση εισαγγελέα για ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη

    Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι υποστήριξαν, ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης και 2 κατηγορούμενοι αστυνομικοί



    ΣΧΟΛΙΑ