• Κοινωνία

    Δίκη Τοπαλούδη: Συγκλονιστική η κατάθεση της φίλης της – Όλοι οι διάλογοι

    Η νεκρή φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη

    Η νεκρή φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη


    Κλαίγοντας όταν μίλησε για την Ελένη «που πίστευε ότι όλος ο κόσμος είναι καλός» αλλά και αποφεύγοντας να δώσει σαφείς απαντήσεις σε δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα, κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο η στενή της φίλη.

    Η κοπέλα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε με την άτυχη φοιτήτρια πριν εκείνη ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της στον ένα από τους δύο δράστες του στυγερού εγκλήματος.

    Οι δύο φίλες συνομιλούσαν επί 1,5 ώρα στο τηλέφωνο.

    «Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος (σ.σ. ο 20χρονος κατηγορούμενος). Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει».

    Πρόεδρος: Τι σας είχε πει για τον Αλέξανδρο η Ελένη;

    Μάρτυρας: Ότι είχανε συνευρεθεί ερωτικά μια φορά

    Πρόεδρος: Σας είπε ποιος της έστελνε τα μηνύματα εκείνο το βράδυ;

    Μάρτυρας: Μου είπε πως «είναι το παιδί που σου είχα πει» και ότι εφόσον ήθελε να φάει θα πήγαιναν για φαγητό σε μαγαζί που ήταν κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της Ρόδου. … Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα.

    Για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, ένα χρόνο πριν από τη δολοφονία της, η φίλη της κατέθεσε πως η φίλη της μετά από αυτό το γεγονός της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν». Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας «δεν μιλούσε καθαρά» και η ίδια δεν μπορούσε να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε.

    Η εισαγγελέας της έδρας, είπε στη μάρτυρα ότι είναι ιδιαίτερα φειδωλή στις απαντήσεις της προς το δικαστήριο, λέγοντας συνεχώς «δεν θυμάμαι, ότι είχα πει τότε».

    Μάρτυρας: Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα.

    Εισαγγελέας: Επειδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

    Μάρτυρας: Όχι καλά είμαι

    Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

    Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

    Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

    Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι απλά με έχετε αγχώσει. Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω

    Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

    Μάρτυρας: Ουδέτερη θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.



    ΣΧΟΛΙΑ