• Κοινωνία

    Δίκη Τοπαλούδη: Ο Αλβανός κατηγορούμενος τα έριξε στον Ροδίτη – Ανατριχιαστικές περιγραφές


    Την ίδια ιστορία (ενός φρικαλέου βασανισμού της Ελένης Τοπαλούδη), αλλά με άλλον πρωταγωνιστή παρουσίασε σήμερα ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, στη δική του απολογία.

    Ο Ροδίτης «την κακοποίησε και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα, όχι εγώ, σας ορκίζομαι», ισχυρίστηκε κλαίγοντας ο 22χρονος.

    Χθες ο 24χρονος συγκατηγορούμενος του, στη δική του απολογία, είχε ρίξει όλες τις ευθύνες σε εκείνον. Σήμερα, συμπληρωματικά, θυμήθηκε να πει ότι νιώθει τύψεις για το χαμό της κοπέλας.

    Αντίθετοι ισχυρισμοί, ίδιο σενάριο για τις τελευταίες μαρτυρικές ώρες της φοιτήτριας, με τους δύο πρώην φίλους να μάχονται για να ρίξουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη.

    Τραγική φιγούρα

    Παγωμένος ο πατέρας της άτυχης κοπέλας άκουγε και ζούσε ξανά, μέσα από τις λεπτομέρειες περιγραφές του Αλβανού, το μαρτύριο της κόρης του.

    Στον τραγικό πατέρα απηύθυνε μία συγνώμη, κλαίγοντας με λυγμούς:

    «Βλέπω τον πατέρα της. Γιατί βλέπω είναι άνθρωπος με ήθος, για ποιο λόγο; Ζητώ μεγάλη συγνώμη, δεν έχω τη δύναμη να κοιτάξω αυτόν τον άνθρωπο. Μια μεγάλη συγνώμη».

    Κλαίγοντας αρνήθηκε και τις κατηγορίες:

    «Δεν την σκότωσα εγώ, κυρία πρόεδρε, την βοήθησα, σας το ορκίζομαι.»

    Και ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι οι τρεις τους βρέθηκαν με τη θέλησή της κοπέλας στο εξοχικό σπίτι του Ροδίτη. Όταν, υποστήριξε, η φοιτήτρια αμφισβήτησε τον ανδρισμό του Ροδίτη, εκείνος έγινε έξαλλος:

    «Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλωτσάει. Εγώ καθόμουν σαν μαλάκας. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι, άρχισε να την μαχαιρώνει και μετά το πέταξε κάτω με δύναμη. Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε: ” Εσύ να κάτσεις στη γωνία”. Φοβήθηκα για τη ζωή μου.»

    «Θα την τελειώσω για να μη με στείλει φυλακή»

    Ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να δώσει την κοπέλα, όταν ο 24χρονος έφυγε για λίγο από το δωμάτιο:

    «Προσπάθησα να τη συνεφέρω, την πήγα στο μπάνιο, συνήλθε, την έπλυνα. Είπα στον Μανώλη ότι πρέπει να την πάμε στο νοσοκομείο, αυτός κατέβασε το κεφάλι και συμφώνησε. Έπιασα ένα σεντόνι και το έριξα πάνω της. Κατεβήκαμε κάτω μαζί και μπήκαμε στο αμάξι».

    Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, ο φίλος του άλλαξε πορεία:

    «Κατευθυνόμασταν στο νοσοκομείο αλλά είδα ότι μπήκε σε ένα χωματόδρομο και κατάλαβα ότι δεν πάει στο νοσοκομείο. Στην παραλία βγήκε έξω, μου είπε “Εγώ θα την τελειώσω, αυτή θα με κλείσει φυλακή”. Την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε “Εντάξει τελείωσε, μπες μέσα”».

    Μετά οι 2 τους προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος:

    «Γυρίσαμε σπίτι, μου ‘πε Αλβανέ μάζεψε ο,τι έχει αίμα και στοιχεία. Ο,τι πράγματα είχε τα μάζεψα, το μαχαίρι, τα προφυλακτικά, το σίδερο. Μου ‘πε πήγαινε άφησε το δοχείο στο σαλόνι. Γέμισε κουβά με νερό και χλωρίνη. Τον παρακολουθούσα χαμένος. Μου ‘πε ξεκίνα να καθαρίζεις, το έκανα. Είχε χυθεί πολύ αίμα στο δωμάτιο, ήρθε κι αυτός με άλλον κουβά και καθάριζε. Έβαλα μέσα τα πράγματα στο αυτοκίνητο, τα πέταξα στο γκρεμό, μου είπε μπράβο Αλβανέ. Μου ‘πε αν το πεις πουθενά, θα πάθεις τα ίδια και χειρότερα και στην οικογένεια σου. Φοβόμουν μην κάνει κακό στην οικογένεια μου. Το ξέρω ότι είναι λάθος μου όλο αυτό, εγώ είμαι αυτός που δεν προστάτευσα την κοπέλα. Τις επόμενες μέρες κοιμόμουν, δεν κοιμόμουν, ήμουν χάλια. Είχαμε επαφή, με τον Μανώλη, πήγαινα σπίτι του, μου λεγε αν γίνει κάτι, θα πεις ότι την αφήσαμε μόνη της και εμείς φύγαμε.»

    Η απολογία του 22χρονου συνεχίζεται την Παρασκευή.



    ΣΧΟΛΙΑ