• Κοινωνία

    Δίκη ψευτογιατρού: Την καταδίκη του για 6 ανθρωποκτονίες προτείνει ο εισαγγελέας

    ψευτογιατρός


    Την καταδίκη του «ψευτογιατρού» για τις πρώτες έξι ανθρωποκτονίες που κατηγορείται πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και συνεχίζει την αγόρευσή του για τις υπόλοιπες έξι ανθρωποκτονίες που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

    «Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς τους ως όργανα», είπε ο εισαγγελέας. «Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Όπως μας είπε ο πατέρας του ανήλικου Θεοδόση το στήσιμό του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν».

    Συγγενείς θυμάτων ή θύματα έχουν κατακλύσει τη δικαστική αίθουσα και ακούνε δακρυσμένοι την εισαγγελική αγόρευση.

    Ο ψευτογιατρός κατά τον εισαγγελέα «αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν τη θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα».

    Για τον 16χρονο Θεοδόση, θύμα κι αυτός του κατηγορουμένου ο εισαγγελέας είπε ότι «είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείς. Η 14χρονη Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει θεραπεία ή να κάνει άλλες».

    Ο εισαγγελέας έχει αναφερθεί σε 21 περιπτώσεις απάτης από τις οποίες ο ψευτογιατρός απεκόμισε 687.104 ευρώ, ενώ για 11 συγκατηγορούμενους του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων κρίνει ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη ψευτογιατρού: Ζητά από τα θύματά του να τον συγχωρέσουν και να είναι καλοί χριστιανοί



    ΣΧΟΛΙΑ