• Κοινωνία

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κλαίγοντας βγήκε από την αίθουσα το θύμα – Την Πέμπτη η απολογία του κατηγορούμενου

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριάς του

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριάς του


    Η ώρα της απολογίας έφτασε για τον προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για την αποπλάνηση, τον κατ” εξακολούθηση βιασμό και την κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης αθλήτριας του.

    Την Πέμπτη το πρωί θα σταθεί ενώπιον των δικαστών και του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επιχειρώντας να τους πείσει ότι διατηρούσε σχέση με την τότε 12χρονη αθλήτρια σε γνώση των γονιών της.

    Σήμερα ο κατηγορούμενος άκουσε για δεύτερη φορά το κατηγορώ της 21χρονης σήμερα μηνύτριας του. Οι δικαστές, ξανά κεκλεισμένων των θυρών, την εξέτασαν συμπληρωματικά, ζητώντας απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που προέκυψαν μετά τις καταθέσεις συναθλητριών της και των γονιών τους.

    Επί 2 ώρες η καταγγέλλουσα απαντούσε στις ερωτήσεις επιμένοντας ότι ουδέποτε είχε σχέση με τον κατηγορούμενο. Βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα, με την οικογένεια και τους φίλους της να στέκονται στο πλευρό της.

    Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς διαμαρτυρήθηκε έντονα για δημοσιεύσεις μη διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών.

    Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα σχόλια των συγκεκριμένων δημοσιογράφων όπως ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» και ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλλουσα».

    Λίγο πριν αρχίσει η συμπληρωματική κατάθεση της 21χρονης ο κ. Μαντάς αποχώρησε από το δικαστήριο δηλώνοντας:

    «Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

    Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, 2 πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

    «Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι άλλο, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή από τον Ομιλο . » κατέθεσε ο πρώην γραμματέας του Δ.Σ. και εξετάστηκε κατ’ αντικατάσταση με τον πατέρα της μηνύτριας για το εάν τα μέλη του ΔΣ είχαν ενημερωθεί για τα καταγγελλόμενα ως αιτία απομάκρυνσης του προπονητή.



    ΣΧΟΛΙΑ