• Κοινωνία

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της 22χρονης

    Σφυρί προέδρου δικαστηρίου


    Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της νεαρής ιστιοπλόου το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί η κατάθεση της κεκλεισμένων των θυρών.

    Το αίτημα για τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών ή τουλάχιστον της κατάθεσης της 22χρονης που κατήγγειλε τον προπονητή για βιασμό όταν ήταν 11 ετών, υποβλήθηκε από τη δικηγόρο της Κλειώ Παπαπαντολέων.

    «Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε τη διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της», ανέφερε η κα Παπαπαντολέων.

    Στο αίτημα συμφώνησε η εισαγγελέας της έδρας και δεν έφεραν αντίρρηση ούτε οι υπερασπιστές του 38χρονου προπονητή, Θοδωρής Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

    Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών, όχι όμως και οι υπόλοιπες καταθέσεις.

    Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο 39χρονος προπονητής

    Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο 39χρονος. Μιλώντας για πρώτη φορά στους δικαστές είπε:

    «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας».

    Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου οπότε και θα καταθέσει η 22χρονη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνικό #metoo: Αίτημα της καταγγέλλουσας για δίκη κεκλεισμένων των θυρών

    Για συκοφαντική δυσφήμιση μηνύεται ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε

    Γιάννης Λαγός: Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισής του



    ΣΧΟΛΙΑ